Na gradu v znamenju jazza

Svojevrsten prostor Skalne dvorane na Ljubljanskem gradu vsak konec tedna polnijo zvoki jazza, soula, funka, rocka, bluesa ter latina.
Fotografija: Kitarist Femi Temowo. FOTO: facebook
Odpri galerijo
Kitarist Femi Temowo. FOTO: facebook

Najvišja turistična točka prestolnice ima poleg najlepšega razgleda na mesto tudi edinstven Jazz Club Ljubljanski grad, v katerem redno nastopajo priznani slovenski in tuji glasbeniki. Koncertni večeri v sproščenem klubskem vzdušju bodo tudi v drugem delu tretje sezone zagotovo pritegnili številne glasbene sladokusce različnih generacij. V Skalni dvorani se bodo ljubitelji jazza srečevali od januarja do konca aprila, potem pa znova med oktobrom in decembrom.

Ta petek, 10. januarja, se bo predstavil Tadej Kampl, eden naših najboljših basistov, ki bo med drugim predstavil glasbo s svojega drugega albuma Habits. Pri tem se podpisuje kot avtor, izvajalec in producent skladb. Šest skladb, v katerih se prelivajo zvoki jazza, funka, afrobeata in popa, je bilo posnetih februarja 2018 v studiu Acoustic Recording v soseski Prospect Heights v newyorškem Brooklynu. Poleg Kampla so sodelovali še Igor Lumpert, Marko Črnčec in Jonathan Barber, Josh Evans, Dejan Berden, Ana Bezjak in Bruno Domiter.

Naslednji petek, 17. januarja, se v Jazz Club Ljubljanski grad vrača vrhunski glasbeni spektakel. Cherry Wine – Tribute to Amy Winehouse je devetčlanska zasedba slovenskih profesionalnih glasbenikov, ki so svoje srce in talent posvetili pevki Amy Winehouse. Med člani še posebno izstopa pevka Maja Predatoria, ki je povsem spontano ujela energijo in virtuoznost omenjene pevke.

V petek, 24. januarja, bo nastopil kitarist Femi Temowo. Britanski Nigerijec ima zagotovo izviren pristop k igranju kitare, označujejo ga za novo zvezdo jazzovske kitare, saj je vsrkal razne vplive in prišel do nečesa novega. V petek, 31. januarja, bo spet nastopila domača zasedba, tokrat bodo to člani Ljubljanskega jazz quinteta saksofonov ali LJQS. V skupini so diplomanti tujih jazzovskih glasbenih akademij, ki so svoje glasbeno znanje nadgrajevali s specializacijami v Avstriji, Nemčiji, na Finskem in v ZDA.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije