PREGLED: V prometni nesreči umrl slovenski glasbenik

V letu 2019 se je zgodilo tudi (pre)več tragičnih dogodkov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

Letošnje leto so zaznamovali tudi številni dogodki na področju črne kronike. Na naših (in tujih) cestah je ugasnilo preveč življenj. Med našimi bralci je najbolj odmevala smrt slovenskega glasbenika Marjana Mlakarja, ki se je ponesrečil v avtomobilski nesreči na Hrvaškem. Zanimale so vas tudi vesti, povezane z afero odrezana roka, s Sebastienom Abramovim in z Julijo Adlešič v glavni vlogi.

V prometni nesreči umrl slovenski glasbenik

Na jadranski magistrali pri Senju se je oktobra na sobotno popoldne zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije motorji s slovenskimi registrskimi oznakami. V nesreči je življenje izgubil džezovski pianist Marjan Mlakar. Od njega so se poslovili člani skupine, v kateri je nastopal kot klaviaturist, Happy day in drugi glasbeni kolegi. 

Invalid povzročil nesrečo, v kateri je umrl 36-letni Peter 

Reševalci so se začudili ob pogledu na bergle. FOTO: Gasilska brigada Maribor
Reševalci so se začudili ob pogledu na bergle. FOTO: Gasilska brigada Maribor
Mercedesa, ki je septembra na podravski avtocesti treščil v tovornjak, je vozil 40-letni podjetnik Alex Zumer, ki je pred leti v nesreči z motorjem postal invalid. Na sovoznikovem sedežu je umrl njegov 36-letni sodelavec Peter Pignar. Trčenje je bilo tako silovito, da so motor mercedesa v istem trenutku zajeli ognjeni zublji.

Drago Krisove zmage ni dočakal

V začetku oktobra je Slovenijo pretresla vest, da je med popravljanjem avtomobila umrl 26-letni Drago Goričan. Majhna nepazljivost je bila dovolj, da je obležal pod jeklenim konjičkom. David se je aktivno vključil v zbiranje sredstev za malega Krisa Zudicha, a žal epiloga te zgodbe ni dočakal.

Umrl 28-letni Damir, ki je pet ur v neznosnih bolečinah čakal zdravniško pomoč

V začetku januarja je na nevrološkem oddelku UKC umrl 29-letni Damir Ćeman iz Logatca. O Damirju smo pisali tudi maja lani, ko je pet ur v neznosnih bolečinah čakal zdravnika. Damirja so sicer zaradi benignega tumorja na možganih prvič operirali 11. julija 2016, drugič tri dni pozneje. Po drugi operaciji zaradi pooperacijskih zapletov ni več spregovoril niti hodil, včasih pa tudi po več dni ni premaknil roke ali noge. 

Mlada zdravnica Irena, ki se je ravno zaposlila, je v gorah omahnila v smrt

Julija se je v slovenskih gorah ponesrečila komaj 25-letna zdravnica Irena Krapež iz Ljubljane. Tragedija se je zgodila, tik preden bi vstopila v neskončni svet reševanja življenj na internistični prvi pomoči, saj se je ravno zaposlila. Irena se je na zaključnem delu sestopa na predelu med 2394 metrov visoko Planjavo in 2244 metrov visoko Lučko Babo usodno spotaknila in tragično omahnila v globel. 

Julija šokirala na sodišču: kaj s tem sporoča par?

Julija Adlešič. FOTO: Igor Mali
Julija Adlešič. FOTO: Igor Mali
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je konec oktobra nadaljeval predobravnavni narok za Julijo Adlešič v primeru odrezana roka. Prisoten je bil tudi Sebastien Abramov. Ta je na sodišču presenetil z izborom majice s pomenljivim napisom King (kralj, op. p.), nato pa tudi Julija, ki je izbrala majico enake barve ter s podobnim napisom, in sicer Queen (kraljica op. p.). Roko je ponovno skrivala v žepu. 

Sodnici brutalno lomili kosti in jo zabodli

Pred domačo hišo so v junijski noči napadli mariborsko sodnico Danielo Ružič. Policijo je poklical njen partner. Takrat smo neuradno izvedeli, da naj bi se Ružičeva v zgodnjih nedeljskih urah domov pripeljala z avtomobilom. Ko je hotela vstopiti v hišo, v kateri živi s svojo družino (s partnerjem in z dvema hčerkama), naj bi jo napadli neznanci.

V hudi nesreči umrla dva sirska migranta

Konec novembra je Slovenijo pretresla grozljiva prometna nesreča, v kateri sta na primorski avtocesti umrla sirska ilegalna migranta. S še šestimi drugimi ilegalci jih je v svojem beemveju tihotapil 42-letni državljan BiH. Ta je izgubil nadzor nad vozilom, ki je trčilo v ograjo, se prevračalo in trčilo še v ograjo ob prehitevalnem pasu. Med prevračanjem so iz prtljažnika padli trije migranti (ostalih pet je bilo na zadnjem sedežu), dva sta umrla na kraju. Strašna nesreča je odmevala tudi v tujini, ob njej pa se je oglasila tudi Faila Pašić, direktorica človekoljubnega dobrodelnega društva UP Jesenice.

Lejlo (37) na izletu ubila skala

Na praznični dan, 2. maja, bilo je sredi popoldneva, se je zgodila tragična nesreča izletnice, 37-letne Ljubljančanke. Po neuradnih podatkih se je ponesrečila gledališka kritičarka in dramaturginja Lejla Švabič. Policisti so takrat zapisali, da so na območju Bohinja policisti z gorskimi reševalci obravnavali nesrečo izletnice, ki se je smrtno ponesrečila pri izviru Bistrice.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije