PO TRAGEDIJI

Do nadaljnjega nič več komercialnih balonarskih poletov

Objavljeno 27. avgust 2012 10.56 | Posodobljeno 27. avgust 2012 10.56 | Piše: T. L.

Prepovedala jih je agencija za civilno letalstvo.

LJUBLJANA – Po tragični balonarski nesreči na ljubljanskem Barju, v kateri so umrli štirje ljudje, je v skladu s priporočilom preiskovalnega organa javna agencija za civilno letalstvo do nadaljnjega prepovedala vse komercialne lete z baloni. 

Udeležencev, žrtev in sorodnikov največje balonarske nesreče v Sloveniji pa se bodo danes ob 19. uri spomnili tudi z mašo, ki jo Nadškofija Ljubljana pripravlja danes ob 19. uri v cerkvi sv. Mihaela na Barju.

Žrtve in poškodovani identificirani, policija zbira informacije

Na inštitutu za sodno medicino so že identificirali vse štiri žrtve nesreče in hudo poškodovano žensko. Med pokojnimi so trije člani družine iz okolice Ljubljane – v sobotnih Slovenskih novicah smo poročali, da gre neuradno za deklico Aljo, Izidorja Prevodnika in mamo Bojano Groznik – in ženska. Predstojnik inštituta Jože Balažic je povedal še, da je preiskava na inštitutu za zdaj zaključena, danes dopoldne pa bodo v zvezi s tem izdali še ustrezne dokumente.

Medtem ko se zdravniki še borijo za življenje preživelih, pa policija nadaljuje zbiranje obvestil o okoliščinah nesreče. 

Deli s prijatelji