RADARJI

Kangler uslišal Mariborčane, namesto kazni le opozorila

Objavljeno 20. oktober 2012 16.08 | Posodobljeno 20. oktober 2012 19.49 | Piše: P. J.

Radarji, ki so ta teden ujeli veliko prehitrih voznikov, so močno razburili voznike.

Kangler zagotavlja, da bodo univerzijado leta 2013 uspešno izvedli

MARIBOR – Mariborčane so močno razjezili novi radarji, ki so postavljeni v mestu in beležijo vse prometne prekrške. Mnogi so se odzvali besno in se obrnili tudi na mariborskega župana Franca Kanglerja.

Župan in medobčinska redarska služba sta uslišala želje občanov, Kangler pa je kar prek facebooka sporočil, da bodo vsem dozdajšnjim kršiteljem namesto izdanih kazni v skladu z zakonom izdali le opozorila o prekrških.

Postavili bodo še dodatna opozorila

»V naslednjih dneh bodo na vašo željo postavljene tudi opozorilne table pred vsakim radarjem, na same radarje pa bodo nalepljene tudi dodatne oznake o omejitvi hitrosti, ki velja v območju vsakega radarja,« je zapisal.

Pravi, da njihov namen ni polnjenje proračuna, ampak izboljšati varnost in zadovoljstvo občanov. Kangler je še pojasnil informacije v zvezi s podjetjem Iskra. »Sporočam, da omenjeno podjetje v primeru večjega števila izdanih glob, kot je bilo predvideno, ne bo imelo dodatnega dobička. Končni znesek, ki ga dobi Iskra, je fiksen. Od števila plačanih glob pa je odvisno, koliko let se bo ta znesek odplačeval.«

Deli s prijatelji