BREZ SPREMEMB

Živčec Kalanova še ostaja prva dama zbornice

Objavljeno 08. maj 2012 23.59 | Posodobljeno 09. maj 2012 00.10 | Piše: M. U., STA

Volitve predsednika zdravniške zbornice neveljavne.

Kljub vsem težavam, ki jih ima, Živčec Kalanova ostaja vladarica slovenskih zdravnikov.

LJUBLJANA – Volitev za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije se je udeležilo manj kot 50 odstotkov volilnih upravičencev, s čimer po statutu zbornice volitve niso veljavne. Novi predsednik skupščine mora razpisati nove volitve za predsednika, do potrditve novega mandata predsednika pa bo zbornico vodila zdajšnja predsednica Gordana Živčec Kalan.

Čakajoč na nove volitve

V skladu s statutom zbornice bo novi predsednik (oz. predsednica) skupščine zbornice razpisal nove volitve za predsednika. Hkrati so namreč potekale tudi volitve za poslance skupščine zbornice. Poročilo bo komisija izdelala po preštetju vseh glasovnic za poslance, ki v tem trenutku še poteka, so še sporočili iz zbornice.

Kandidata za predsednika sta bila sicer zdravnika Valentin Sojar in Gordana Živčec Kalan. Za stolček predsednika zbornice sta se potegovala že pred štirimi leti. Takrat je za Živčec Kalanovo glasovalo 53 odstotkov, za Sojarja pa 29 odstotkov glasujočih. Živčec Kalanova tokrat ni prejela podpore glavnega odbora sindikata Fides, soglasno so namreč podprli Sojarja.

Deli s prijatelji