MOČAN POTRES

Potres z magnitudo 7,1 pri Fukušimi, milijoni brez elektrike (VIDEO)

Močan potres stresel vzhodno obalo Japonske.
Fotografija: O hujši gmotni škodi ali žrtvah za zdaj ne poročajo. FOTO: Kyodo, Reuters
Odpri galerijo
O hujši gmotni škodi ali žrtvah za zdaj ne poročajo. FOTO: Kyodo, Reuters

Vzhodno obalo Japonske, kjer se nahaja tudi provinca Fukušima, je danes stresel potres z magnitudo 7,1. Po podatkih ameriške geološke službe je bilo njegovo žarišče 74 kilometrov severovzhodno od mesta Nami in 58 kilometrov pod zemeljskim površjem, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Okoli milijon gospodinjstev je ostalo brez elektrike, predvsem severovzhod Japonske, medtem ko treh bližnjih nukleark potres ni prizadel in delujejo brez težav, poročajo tuji mediji.



Reutersov snemalec, ki je v Fukušimi, je povedal, da je njegovo sobo v 10. nadstropju stolpnice lep čas treslo. Enega hotelskega gosta so hospitalizirali, potem ko je padel in z glavo udaril v vrata.



Razbite so številne izložbe trgovin, je mogoče videti na televizijskih posnetkih, medtem ko poročajo o več deset poškodovanih, a se zdi, da brez hujših poškodb.



Po navedbah tamkajšnjih oblasti ni nevarnosti cunamija.



Fukušimo in druga območja na severovzhodu Japonske je marca 2011 stresel potres z magnitudo 9, ki mu je sledil še cunami. Umrlo je okoli 19.000 ljudi, v nuklearki v Fukušimi pa je zaradi pomanjkanja električne energije, ki bi gnala hladilni sistem, prišlo do stalitve sredice in izpusta radioaktivnosti v okolje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije