ODPRTA KUHINJA

Tedenski jedilnik: kosila, ki nam dišijo v hladnem delu leta

Kaj je tisto, kar dobre zimske jedi loči od ostalih? Pogreti morajo dušo in želodčke hkrati. Dober tek!
Fotografija: Svaljki s kislim zeljem (Foto: MelanieMaier/Getty Images)
Odpri galerijo
Svaljki s kislim zeljem (Foto: MelanieMaier/Getty Images)

Ponedeljek: gosta krompirjeva enolončnica 

To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

Torek: svaljki s kislim zeljem in slanino

Kislo zelje se ne obnese le kot priloga ali enolončnica. Danes bomo iz njega pripravili hitro kosilo iz ponvice, kombinirali pa ga bomo s svaljki.

Sreda: šmorn

Znotraj puhast kot oblaček, da se kar topi v ustih, zunaj pa karamela, ki zahrusta, ko ugriznemo v košček šmorna.

Četrtek: božanske testenine

Obožujemo testenine, zato smo vedno v iskanju dobrih receptov. In prav peresniki z vodko so eden tistih, ki bi jih morali poznati vsi.

Petek: krompir v zevnici

Enostavna, hitra in poceni jed iz enega lonca, ki je zdrava in primerna za vse. Nima glutena, alergenov, jedo jo lahko tudi vegetarijanci in vegani. Brez ocvirkov, seveda.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije