Zdaj ve, da lahko malo meša štrene tudi Petru

V finalu novoletne turneje prijetno presenetil tudi Cene Prevc. V Bischofshofnu mu je le uspelo prevzeti vajeti smuči.
Fotografija: Cene Prevc je bil točk toliko bolj vesel, ker se je v Innsbrucku prepričal, kako neverjetno napreduje konkurenca. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Cene Prevc je bil točk toliko bolj vesel, ker se je v Innsbrucku prepričal, kako neverjetno napreduje konkurenca. FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA Oči slovenskih ljubiteljev smučarskih skokov so bile med nedavno novoletno turnejo uprte predvsem v Domna in Petra Prevca, ki sta v skupni razvrstitvi tega tekmovanja drug za drugim pristala na sedmem oziroma osmem mestu, v senci svojih bolj uveljavljenih bratov pa je po dolgem času nase spet opozoril Cene Prevc. Potem ko je bil 23-letni skakalec kranjskega Triglava v Innsbrucku (36.) še prekratek za finale, je v Bischofshofnu prijetno presenetil z 22. mestom. Tako se je po treh sušnih letih znova veselil točk za svetovni pokal, ki si jih je pred tem nazadnje s 24. mestom priskakal 5. februarja 2017 na letalnici v Oberstdorfu.

»Če bi mi kdo večer pred tekmo rekel, da bom osvojil točke, bi takoj podpisal. Zaradi tega dosežka sem potreboval več ur, da sem se umiril,« je priznal Cene in zaupal, da se mu je po uspešnem nastopu na skakalnici Paula Ausserleitnerja, na kateri se je v uvodni seriji pogumno zoperstavil poljskemu asu Dawidu Kubackemu, odvalil manjši kamen s srca. V isti sapi je pribil, da se mu je s tem hkrati izdatno povečalo samozaupanje. »Moja skoka sta bila kljub napakam med boljšimi v zadnjem obdobju, saj sem se prej še veliko lovil po zraku, v katerem so smuči nadzirale mene, in ne jaz njih. V Bischofshofnu mi je vendarle uspelo, da sem jaz prevzel vajeti,« je pojasnil srednji od bratov Prevc, ki je veselo novico, da bo dobil priložnost na Bergislu, izvedel za silvestrovo med treningom v Planici. A z Igorjem Medvedom, trenerjem reprezentance B, sta bila v pripravljenosti za odhod že pred začetkom nemško-avstrijske turneje.

V Innsbrucku bavbav v glavi

»Noro je bilo spet biti zraven, čeprav mi je ves rompompom sprva povzročil cel bavbav v glavi. Zaradi tega sem bil po tekmi v Innsbrucku razočaran; kadar se namreč ne uvrstim v drugo serijo, se počutim malo turista,« je razkril Cene, ki je član slovenskega moštva B znova postal šele konec jeseni. Še poleti je bil brez reprezentančnega statusa. »Vadil sem s klubskim trenerjem Aljažem Vodanom in bil na zvezi z Igorjem Medvedom. Na srečo je SK Triglav najmočnejši (skakalni) klub pri nas in mi lahko finančno pomaga; v tej sezoni so mi priskočili na pomoč pri nakupu novega para čevljev. En tekmovalni dres pa so mi poleti odobrili pri Smučarski zvezi Sloveniji,« je razložil študent drugega letnika elektrotehnike in v smehu pristavil, da njegov študij stagnira. Točk na Solnograškem je bil toliko bolj vesel, ker se je pred tem na Tirolskem prepričal, kako neverjetno napreduje konkurenca, zaradi česar se je vsako leto težje prebiti zraven.

a vprašanje, kako komentira uspešen nastop bratov, je odvrnil, da je pač malo trajalo, da so bili vnovič vsi trije Prevčevi skupaj v finalu tekme za svetovni pokal. »Peter je bil v svoji šampionski zimi nedosegljiv, zdaj pa vem, da mu lahko – in seveda tudi drugim – s svojim odličnimi skoki že malo mešam štrene,« je ocenil Cene, ki bo gradil na tem, da bo čim dlje ostal med elito in storil vse, da se niti konec tedna v Predazzu, kjer bodo v današnjih kvalifikacijah (18.00) ob treh bratih Prevc pod slovensko zastavo nastopili še Rok Justin, Anže Lanišek in Timi Zajc, ne bo počutil turista. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije