Kako očistiti vosek?

Sveče so krasna stvar, vosek pa nekoliko slabša, ko gre za madeže. 
Fotografija: A person lighting Hanukkah Candles in a menorah. People celebrate Chanukah by lighting candles on a menorah, also called a Hanukiyah. Each night, one more candle is lit.
Odpri galerijo
A person lighting Hanukkah Candles in a menorah. People celebrate Chanukah by lighting candles on a menorah, also called a Hanukiyah. Each night, one more candle is lit.

Svečke v domu pričarajo čudovite trenutke, žal pa ima lahko to veselje stranske učinke. Pri topljenju se vosek lahko razlije po prtu, po tleh, oblačilih, če smo seveda neprevidni. Madeže je s tkanin težko spraviti, ni pa nemogoče. Ena od preverjenih metod je s pomočjo likalnika. Na likalno desko položimo plast časopisnega papirja, čez pa tkanino z madežem. Pokrijemo z drugo plastjo časopisa, tako da je tkanina v sendviču. Z vročim likalnikom prelikamo časopis, posebej pritisnemo tam, kjer vemo, da je madež. Vročina bo raztopila vosek, in se bo vpil v časopisni papir. S tem postopkom bomo zanesljivo odstranili beli oziroma brezbarvni vosek, medtem ko pri barvnem na tkanini utegnejo ostati sledi barve. Zato je najbolje, da smo pri prižiganju sveč previdni, da preprečimo tovrstne nezgode. Najbolje je, da jo postavimo na svečnik, na katerega dnu se bodo nabrali morebitni ostanki voska. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije