Nasveti za najboljšo zimsko nego las

Poskrbimo, da bo naš naglavni okras s čim manj stresa preživel hladno obdobje; voda naj ne bo vroča, sušilnik naj ne bo na najvišji temperaturi.
Fotografija: Pred mrazom jih zaščitimo s pokrivalom. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pred mrazom jih zaščitimo s pokrivalom. FOTO: Guliver/Getty Images

Hladen zimski zrak zunaj v kombinaciji s suhim toplim v zaprtih prostorih je izziv tudi za naše lase, in da bi se izognili srbenju lasišča, prhljaju in slamnatemu videzu, poleg rednih obiskov frizerja uvedite t. i. zimsko rutino za nego las. Tudi sicer, ne le pozimi, bi morali lase umivati z mlačno vodo, ne (pre)vročo, ta jih namreč izsuši, za lepši lesk jih na koncu dodobra splaknite s hladno.  
Kokosovo olje uporabimo kot masko ali balzam. FOTO: Guliver/Getty Images
Kokosovo olje uporabimo kot masko ali balzam. FOTO: Guliver/Getty Images

Uporaba šampona je sicer nujna, a niti z njim ne gre pretiravati, strokovnjaki pravijo, da je pozimi najbolje to storiti dvakrat na teden; vzamemo za oreh sredstva – odvisno od dolžine las in tudi vrste šampona –, ga razmažemo v dlani in nežno vmasiramo v lasišče. Če se nam lasje zmastijo prej, si lahko občasno pomagamo s šamponom za suho umivanje.

Da bodo lasje čisti in tudi zdravi, jim dvakrat na mesec privoščimo nego z oljem; po neki študiji je najboljše kokosovo, saj jih zaščiti pred zunanjimi vplivi, pomaga odpravljati prhljaj in vpliva na hitrost rasti. Uporabimo ga lahko kot balzam ali masko.
Če je le mogoče, naj se lasje posušijo na zraku, a v tem letnem času je to pogosto težko, zato se moramo naučiti pravilno uporabljati sušilnik. Nastavimo ga na najnižjo ali srednjo temperaturo, nikakor ne najvišjo, ga držimo vsaj 15–20 cm od glave, pri tem pa ga moramo vseskozi premikati, da ne trpi samo en predel las(išča). Če si ne predstavljate urejanja pričeske brez fena, si vsaj zdaj omislite sredstvo za zaščito las pred vročino. 
Se vam mastijo, konice pa lomijo? FOTO: Guliver/Getty Images
Se vam mastijo, konice pa lomijo? FOTO: Guliver/Getty Images

Zunaj jih zaščitite s pokrivalom, a da bi se izognili lomljenju, razcepljenim konicam in naelektrenemu videzu, ko kapo snamemo, naj bo ta vsaj na notranji strani obdana s svileno ali satenasto tkanino. Za konec: na zdravje las vplivajo starost, genetika in prehrana, in ker lahko vplivamo le na slednjo, se je vredno potruditi in vanjo vključiti čim več proteinov, vitaminov in mineralov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije