30 LET

Čez Kolpo ni lahko prodajati

V letih 1990 in 1991 se je prireja mleka v Sloveniji močno povečala.
Fotografija: Ljubljanske mlekarne FOTO: SVETOZAR BUSIĆ/DELO
Odpri galerijo
Ljubljanske mlekarne FOTO: SVETOZAR BUSIĆ/DELO

V letih 1990 in 1991 se je prireja mleka v Sloveniji močno povečala. Samo Ljubljanske mlekarne so ga v vse vrste izdelkov predelale od 110 do 120 milijonov litrov na leto.
Sir FOTO: TOMAŽ SRŠEN
Sir FOTO: TOMAŽ SRŠEN

So pa Slovenske novice sredi leta 1991 zapisale: »Srbskemu trgu so se Ljubljanske mlekarne odrekle že lani, še vedno pa se trudijo, da bi obdržali hrvaškega in bosanskega, saj predstavljata kar 33 odstotkov prodaje. Čez Kolpo ni lahko prodajati, saj so težave tako s plačili kot tudi s prevozi vsak dan večje. Da jih kakšno presenečenje ne bi doletelo čez noč, iščejo nove trge. V igri je zdaj japonski, kamor so že dvakrat poslali vzorce sira, ki so ga pripravili nalašč za deželo vzhajajočega sonca. Japonci so menda z vzorci zadovoljni, spotakljiva pa je seveda cena.
image_alt
Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije


Pri mlekarnah bi radi malo višjo, na Japonskem pa malo nižjo,« je zapisala novinarka Mojca Kaučič. Dodala pa je informacijo, da so Ljubljanske mlekarne po vseh zapletih in težavah z mestno, se pravi ljubljansko vlado le začele zidati nove oziroma dodatne proizvodne zmogljivosti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije