RECEPT

Popečen kruh z lososom

Recept iz devetdesetih.
Fotografija: Slasten prigrizek FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Slasten prigrizek FOTO: Getty Images

Za predjed ali malico pojejte popečen kruh z lososom, so nam svetovali sredi devetdesetih v Slovenskih novicah in priložili privlačno, a še črno-belo fotografijo lično narezanih popečenih kruhkov, ki so izgledali bolj kot kolački, obloženih z lososom.
Tudi danes se nam, priznajmo, pocedijo sline, ki slišimo za lososa. Že ime ribe, ki na drstenje premaga neskončne razdalje po morju in po rekah navzgor, kjer v kakšni plitvini poskrbi za nov zarod, je malce nenavadno.

Potrebujemo solato, kakšnih 200 gramov prekajenega lososa, kajzarico ali kos kruha, ki ga narežemo in popečemo v zračni fritezi ali v pekaču, da se bo lepo obarval in bo hrustljav. Za preliv potrebujemo mleti poper, oljčno olje, vinski kis, nekaj sladkorja, sol in žličko gorčice.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije