RECEPT
Popečen kruh z lososom
Recept iz devetdesetih.
Odpri galerijo
Za predjed ali malico pojejte popečen kruh z lososom, so nam svetovali sredi devetdesetih v Slovenskih novicah in priložili privlačno, a še črno-belo fotografijo lično narezanih popečenih kruhkov, ki so izgledali bolj kot kolački, obloženih z lososom.
Tudi danes se nam, priznajmo, pocedijo sline, ki slišimo za lososa. Že ime ribe, ki na drstenje premaga neskončne razdalje po morju in po rekah navzgor, kjer v kakšni plitvini poskrbi za nov zarod, je malce nenavadno.
Potrebujemo solato, kakšnih 200 gramov prekajenega lososa, kajzarico ali kos kruha, ki ga narežemo in popečemo v zračni fritezi ali v pekaču, da se bo lepo obarval in bo hrustljav. Za preliv potrebujemo mleti poper, oljčno olje, vinski kis, nekaj sladkorja, sol in žličko gorčice.
Tudi danes se nam, priznajmo, pocedijo sline, ki slišimo za lososa. Že ime ribe, ki na drstenje premaga neskončne razdalje po morju in po rekah navzgor, kjer v kakšni plitvini poskrbi za nov zarod, je malce nenavadno.
Potrebujemo solato, kakšnih 200 gramov prekajenega lososa, kajzarico ali kos kruha, ki ga narežemo in popečemo v zračni fritezi ali v pekaču, da se bo lepo obarval in bo hrustljav. Za preliv potrebujemo mleti poper, oljčno olje, vinski kis, nekaj sladkorja, sol in žličko gorčice.