MESOJEDKA
Bodibilderska babica (62) poje kilogram mesa na dan
Eva je navdušena nad svojo dieto.
Odpri galerijo
Švedinja Eva Birath pravi, da je pri 62 letih v življenjski formi. Eva, arhitektka, ki ima tri vnuke, je pred leti zbolela za rakom na debelem črevesju, da bi pospešila okrevanje, pa se je začela držati diete, ob kateri se veganom obrača želodec. Začela je jesti samo meso, ribe, jajca in piti samo vodo. Ne le da se počuti bolje kot kadar koli prej, ampak takšna dieta menda pozitivno vpliva tudi na njen libido.
S profesionalnim bodibildingom se je Eva začela ukvarjati ko je dopolnila 40 let. Raka so ji diagnosticirali aprila 2017 in odstranili tumor. Na mesni dieti je že več kot leto dni, s svojega jedilnika pa je črtala sladkor in škrob, ki po trditvah nekaterih pospešujeta širjenje rakavih celic.
Eva na dan zaužije 2000 kalorij, posti pa se do poldneva. Zjutraj spije le kavo. Kar 80 odstotkov njene prehrane sestavlja govedina, na jedilniku se pogosto znajdejo tudi piščančji srčki. Trenira štirikrat na teden. Za The Daily Mail je povedala, da prvič v življenju nima težav s prebavo, saj dieta ne vključuje veliko vlaknin. Preden je začela ketogeno dieto, je jedla veliko masla in sira ter veliko zelenjave, jagodičevja in oreščkov. Spremembo je opazila že nekaj tednov po spremembi prehrane. Nima več simptomov alergije, krčev v nogah, visokega pritiska, ima pa več energije, trše nohte in lase in bolje spi. Kljub temu pa so jo strokovnjaki opozorili, da mesna dieta ni najboljša, saj preveč zaužitega mesa povezujejo s črevesnim rakom.
Takšna pa je bila Eva v mlajših letih.
S profesionalnim bodibildingom se je Eva začela ukvarjati ko je dopolnila 40 let. Raka so ji diagnosticirali aprila 2017 in odstranili tumor. Na mesni dieti je že več kot leto dni, s svojega jedilnika pa je črtala sladkor in škrob, ki po trditvah nekaterih pospešujeta širjenje rakavih celic.
Eva na dan zaužije 2000 kalorij, posti pa se do poldneva. Zjutraj spije le kavo. Kar 80 odstotkov njene prehrane sestavlja govedina, na jedilniku se pogosto znajdejo tudi piščančji srčki. Trenira štirikrat na teden. Za The Daily Mail je povedala, da prvič v življenju nima težav s prebavo, saj dieta ne vključuje veliko vlaknin. Preden je začela ketogeno dieto, je jedla veliko masla in sira ter veliko zelenjave, jagodičevja in oreščkov. Spremembo je opazila že nekaj tednov po spremembi prehrane. Nima več simptomov alergije, krčev v nogah, visokega pritiska, ima pa več energije, trše nohte in lase in bolje spi. Kljub temu pa so jo strokovnjaki opozorili, da mesna dieta ni najboljša, saj preveč zaužitega mesa povezujejo s črevesnim rakom.
Takšna pa je bila Eva v mlajših letih.