REKORD
Trikilski burger zmazal v pičlih 12 minutah
Ameriški vloger Randal Santel se je od maja zredil za kar 20 kilogramov
Odpri galerijo
Prizori, na katerih se znani in manj znani bašejo z velikimi količinami hrane, so zadnje čase obnoreli svetovni splet. Seveda v tem prednjačijo Američani, a tudi drugi zemljani ne zaostajajo prav veliko. Čeprav nekatere tovrstno basanje s hrano navdihuje, se stroka na drugi strani zgraža in svari, da gre za nezdravo razvado, ki je ni dobro posnemati.
Svarila gor ali dol, obisk ameriškega vlogerja Randala Santela, ki ima na družabnih omrežjih pol milijona sledilcev, v celjskem Starem piskru, kjer slovijo po pripravi izvrstnih burgerjev, je privabil veliko radovednežev, ki so se želeli na lastne oči prepričati, ali burger, poimenovan fat joe, ki je tehtal okoli tri kilograme, resnično lahko poje v rekordnem času. Prepričali smo se, da ga je čisto zares zmazal in podrl nov rekord, saj ga je pospravil v pičlih enajstih minutah in 46 sekundah. Pri tako imenovanem fat joe burger izzivu sta se Randalu pridružila še en Američan Magic Mitch ter Steek Rod Radim iz Češke. Zanimivo je bilo opazovati predvsem Randalove priprave. S seboj je imel medvedka, ki je zanj očitno nekakšen talisman. Preden se je lotil velikanskega burgerja, sestavljenega iz desetih posamičnih burgerjev, je pokleknil in naredil še pravi mali šov, pozdravil številne podpornike, ki ga očitno spremljajo pri vseh njegovih podvigih, pa tudi Celjane, ki so opazovali, kako se bo lotil naloge. Pred obedom se je prekrižal, preveril, ali ima ob sebi velik kozarec vode in nekaj steklenic ohlajene kokakole, nastavil uro, nato pa se z odštevanjem od ena do tri končno lotil velikanskega burgerja, ki ga doslej v manj kot 15 minutah ni uspelo pojesti še nikomur.
Tovrstne podvige objavljajo oziroma spremljajo vsi največji svetovni blogi, tudi 9GAG, Food Blog Envy, Insider in drugi, na katerih se redno pojavlja ime gostilne Stari pisker. Publiciteta, kakršno uživa na najbolj priljubljenih blogih Stari pisker, je zavidanja vredna. Randal Santel, ki je neprekosljivi jedec v svetovnem merilu, se je za obisk Slovenije, konkretno Starega piskra v Celju, odločil na priporočilo številnih Slovencev in tujcev, ki so mu pisali, naj obišče to priljubljeno gostilno, ki slovi po burgerjih in steakih ter privablja goste z vsega sveta, hkrati pa jih najdemo tudi na Odprti kuhni.
Burger fat joe, ki ga pripravljajo v Starem piskru, je v redni ponudbi sestavljen iz krušne bombetke, meso je iz stoodstotne govedine slovenskega izvora, v njem so še dimljena in pečena slanina, sir čedar, kremni namaz s hišno omako, zelenjava (paradižnik, solata, čebula), k temu pa dodajo še pečeni krompirček, čebulne obročke in omako. Burger iz desetih polpet pa gostu podarijo, če ga ta poje v 30 minutah. Burger, kakršnega je pojedel Randal, je tehtal kar tri kilograme. Randal je priznal, da se je od maja do danes zredil za 20 kilogramov. Težave s čezmerno telesno težo je imel že v mladosti, življenjsko kariero pa si je želel graditi s prehranjevanjem in telesno vadbo, saj je postal profesionalni bodibilder, jedec, promotor, nutricist, podjetnik, pisec, mnenjski vodja, športnik ter trener. Na turneji je od maja, zaključil jo bo avgusta, v tem času pa je prepotoval Kanado, Evropo in Azijo. Ko je s pladnja pojedel še zadnji krompirček in zmagoslavno dvignil roke, je priznal, da je pojedel zares odličen burger.
Svarila gor ali dol, obisk ameriškega vlogerja Randala Santela, ki ima na družabnih omrežjih pol milijona sledilcev, v celjskem Starem piskru, kjer slovijo po pripravi izvrstnih burgerjev, je privabil veliko radovednežev, ki so se želeli na lastne oči prepričati, ali burger, poimenovan fat joe, ki je tehtal okoli tri kilograme, resnično lahko poje v rekordnem času. Prepričali smo se, da ga je čisto zares zmazal in podrl nov rekord, saj ga je pospravil v pičlih enajstih minutah in 46 sekundah. Pri tako imenovanem fat joe burger izzivu sta se Randalu pridružila še en Američan Magic Mitch ter Steek Rod Radim iz Češke. Zanimivo je bilo opazovati predvsem Randalove priprave. S seboj je imel medvedka, ki je zanj očitno nekakšen talisman. Preden se je lotil velikanskega burgerja, sestavljenega iz desetih posamičnih burgerjev, je pokleknil in naredil še pravi mali šov, pozdravil številne podpornike, ki ga očitno spremljajo pri vseh njegovih podvigih, pa tudi Celjane, ki so opazovali, kako se bo lotil naloge. Pred obedom se je prekrižal, preveril, ali ima ob sebi velik kozarec vode in nekaj steklenic ohlajene kokakole, nastavil uro, nato pa se z odštevanjem od ena do tri končno lotil velikanskega burgerja, ki ga doslej v manj kot 15 minutah ni uspelo pojesti še nikomur.
Tovrstne podvige objavljajo oziroma spremljajo vsi največji svetovni blogi, tudi 9GAG, Food Blog Envy, Insider in drugi, na katerih se redno pojavlja ime gostilne Stari pisker. Publiciteta, kakršno uživa na najbolj priljubljenih blogih Stari pisker, je zavidanja vredna. Randal Santel, ki je neprekosljivi jedec v svetovnem merilu, se je za obisk Slovenije, konkretno Starega piskra v Celju, odločil na priporočilo številnih Slovencev in tujcev, ki so mu pisali, naj obišče to priljubljeno gostilno, ki slovi po burgerjih in steakih ter privablja goste z vsega sveta, hkrati pa jih najdemo tudi na Odprti kuhni.
Burger fat joe, ki ga pripravljajo v Starem piskru, je v redni ponudbi sestavljen iz krušne bombetke, meso je iz stoodstotne govedine slovenskega izvora, v njem so še dimljena in pečena slanina, sir čedar, kremni namaz s hišno omako, zelenjava (paradižnik, solata, čebula), k temu pa dodajo še pečeni krompirček, čebulne obročke in omako. Burger iz desetih polpet pa gostu podarijo, če ga ta poje v 30 minutah. Burger, kakršnega je pojedel Randal, je tehtal kar tri kilograme. Randal je priznal, da se je od maja do danes zredil za 20 kilogramov. Težave s čezmerno telesno težo je imel že v mladosti, življenjsko kariero pa si je želel graditi s prehranjevanjem in telesno vadbo, saj je postal profesionalni bodibilder, jedec, promotor, nutricist, podjetnik, pisec, mnenjski vodja, športnik ter trener. Na turneji je od maja, zaključil jo bo avgusta, v tem času pa je prepotoval Kanado, Evropo in Azijo. Ko je s pladnja pojedel še zadnji krompirček in zmagoslavno dvignil roke, je priznal, da je pojedel zares odličen burger.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Trgovska logika