BREZ OKUSA
Za dolgo življenje vsak dan poje pet živih hroščev
Kraljica lepotnih posegov jih goji kar v dnevni sobi. Pravi, da so brez okusa, zato jih ni težko pogoltniti.
Odpri galerijo
Marcela Iglesias iz Los Angelesa je znana tudi kot kraljica lepotnih posegov, saj je redna gostja lepotnih klinik. Nedavno jo je začelo skrbeti zdravje, zato se je odločila prilagoditi svojo dieto in vsakodnevno uživati žuželke. Na njenem jedilniku so hrošči vrste Ulomoides dermestoides, pravijo jim tudi kitajski hrošči, ki so znani po domnevnih zdravilnih učinkih. Vsak dan jih pohrusta pet, ker naj bi jo ščitili pred rakom, krepili njen imunski sitem, preprečevali artritis, kronične bolečine in uravnavali prebavo.
Zaužije surove, včasih v kozarcu vode ali soku iz zelene. Pri zaužitju morajo biti živi, saj naj bi potem v prebavilih sproščali zdravilne učinkovine. Uradna medicina nima podatkov, ki bi lahko potrdili njihovo zdravilnost, obstaja le kontroverzna študija iz leta 2011, po kateri naj bi se za kar 70 odstotkov zmanjšala rast tumorjev. Tudi če njihov blagodejni vpliv na zdravje ni resničen, so še vedno dober vir naravnih beljakovin, pravi Marcela. »Meni se ne gabijo, tudi če mi lezejo po jeziku. So povsem brez okusa,« je povedala svetlolaska. »Moraš pojesti žive, ker sproščajo učinkovino, ko poginejo v naših prebavilih. Uživala jih bom, ker me zanima, ali bo moje telo kaj pridobilo. Začela sem šele pred dvema mesecema, morda se bo po šestih že kaj poznalo.« Hrošče goji kar v svoji dnevni sobi, le enkrat na 15 dni očisti terarij, odstrani kruh in žita ter liste solate, iz katerih pridobivajo vodo. »Zelo hitro se razmnožujejo, to je noro, doslej še niso ušli iz terarija. Pogosto jih opazujem, kako se razvijajo iz ličinke v odrasle živali.« Marcela bi rada z zdravim življenjskim slogom podaljšala življenje in ohranila mladosten videz.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
17:15
Pozimi smo za udobje