KAJ, ZA VRAGA, JE TO?
FOTO: Kap vas bo, ko boste videli, kaj je našla v kupljenem piščancu
Materiala za dober obed je bilo dovolj, a se je zataknilo.
Odpri galerijo
LJUBLJANA – Ko kupujemo pakirano hrano, nikoli pravzaprav ne vemo, kaj nas čaka pod ovitkom. Svojevrsten šok je doživela tudi bralka, ki je iz trgovine odnesla 1,9 kilograma težkega piščanca. In to slovenskega! Materiala za dober obed je bilo dovolj, a se je zataknilo.
Bralka je meso kupila v trgovini enega največjih prodajalcev pri nas. Ko pa se je v zavetju svojega doma lotila njegove priprave, je sledilo presenečenje, zaradi katerega piščanec ni končal na krožniku. S fotografij, ki jih je priložila, je razvidno, da rok uporabe še ni potekel (na embalaži je bil odtisnjen 21. oktober, medtem ko je bil včeraj 19.), piščanec pa je bil z notranje strani obarvan rumenozeleno. Vsekakor ni bilo videti kot nekaj, za kar bi želeli, da konča na krožniku in nato v trebuščku.
»Predvidevam, da gre za razliti žolč ali pa je kaj drugega. Resno se sprašujem, kaj poleg žvepla v čevapčičih še pojemo.«
Bralki ni preostalo drugega, kot da je piščanca zavila v embalažo in ga vrnila v prodajalno. Tam so brez besed in komentarja sprejeli meso nazaj ter ji dali dobropis.
»Resno se sprašujem, kaj jemo,« je še dodala.
Naj spomnimo še na nedavno razkritje o mesnih pripravkih v Sloveniji, v katerih so bili prepovedani dodatki.
Po pomoč smo se včeraj obrnili na upravo za varno. Ko dobimo odgovore, jih bomo dopisali.
Bralka je meso kupila v trgovini enega največjih prodajalcev pri nas. Ko pa se je v zavetju svojega doma lotila njegove priprave, je sledilo presenečenje, zaradi katerega piščanec ni končal na krožniku. S fotografij, ki jih je priložila, je razvidno, da rok uporabe še ni potekel (na embalaži je bil odtisnjen 21. oktober, medtem ko je bil včeraj 19.), piščanec pa je bil z notranje strani obarvan rumenozeleno. Vsekakor ni bilo videti kot nekaj, za kar bi želeli, da konča na krožniku in nato v trebuščku.
»Predvidevam, da gre za razliti žolč ali pa je kaj drugega. Resno se sprašujem, kaj poleg žvepla v čevapčičih še pojemo.«
Bralki ni preostalo drugega, kot da je piščanca zavila v embalažo in ga vrnila v prodajalno. Tam so brez besed in komentarja sprejeli meso nazaj ter ji dali dobropis.
»Resno se sprašujem, kaj jemo,« je še dodala.
Naj spomnimo še na nedavno razkritje o mesnih pripravkih v Sloveniji, v katerih so bili prepovedani dodatki.
Po pomoč smo se včeraj obrnili na upravo za varno. Ko dobimo odgovore, jih bomo dopisali.