NOVI RECEPTI
Ana tik pred izdajo dvanajste kuharske knjige
Ana Žontar Kristanc še vedno neznansko uživa v kuhanju in preizkušanju jedi. Sredi oktobra bodo na policah novi recepti za zdrave in uravnotežene jedi.
Odpri galerijo
»Kuhanje je zame še vedno velik užitek. Sicer mi veliko več časa vzamejo sestanki, dogovarjanje, razmišljanje o konceptih, pišem tudi poročila, a še vedno je kuhinja tisti prostor, v katerem neizmerno uživam,« pravi Ana Žontar Kristanc, znana po svojem projektu Anina kuhinja. Doslej je zbrala že več kot 3000 različnih receptov, ki jih je objavila v 11 knjigah, kar je za mlado mamico, za katero je kuhanje najljubši hobi, vsekakor zavidanja vreden dosežek. A Ana se zdaj pripravlja že na izid 12. knjige, ki bo izšla sredi oktobra, v njej pa bodo zbrani recepti za zdrave in uravnotežene jedi. »Zame je zelo pomembno, da so pripravljene hitro, preprosto in da jih ljudje poznajo, sicer jih ne bodo preizkusili,« pravi Ana, ki še vedno neznansko uživa in tudi veliko kuha. Še vedno se najdejo jedi, ki jih z veseljem preizkusi tudi sama.
»Trudim se, da je kuhanje kar se da preprosto, nenehne nove ideje, ki jih dodajam, pa so moja služba,« nam je zaupala simpatična Ana, ki je bila letos prvič v komisiji na festivalu Funšterc v Hrastniku, na katerem ponujajo preproste jedi iz jajc, moke, vode in soli. Funšterc je bila jed za knape, ki so v jami opravljali težka fizična dela, nasitila jih je, gospodinje pa zanjo niso porabile veliko časa. Pa še surovine so bile po navadi vse doma, razen moke. Poleg funšterca so pripravljali krumpantoč, ta je iz krompirja in je bil jed steklarjev. »V oddaji sem gostila dekleti iz Zasavja, ki sta pripravljali krumpantoč, tako da ga poznam. A vsaka gospodinja ima kakšen svoj adut v rokavu in zato sem bila povabila v Hrastnik res vesela,« nam je zaupala Ana.
Zbrala je že več kot 3000 različnih receptov.
»Trudim se, da je kuhanje kar se da preprosto, nenehne nove ideje, ki jih dodajam, pa so moja služba,« nam je zaupala simpatična Ana, ki je bila letos prvič v komisiji na festivalu Funšterc v Hrastniku, na katerem ponujajo preproste jedi iz jajc, moke, vode in soli. Funšterc je bila jed za knape, ki so v jami opravljali težka fizična dela, nasitila jih je, gospodinje pa zanjo niso porabile veliko časa. Pa še surovine so bile po navadi vse doma, razen moke. Poleg funšterca so pripravljali krumpantoč, ta je iz krompirja in je bil jed steklarjev. »V oddaji sem gostila dekleti iz Zasavja, ki sta pripravljali krumpantoč, tako da ga poznam. A vsaka gospodinja ima kakšen svoj adut v rokavu in zato sem bila povabila v Hrastnik res vesela,« nam je zaupala Ana.