IZLOČILNI DVOBOJ
Blamaža v Masterchefu: tekmovalci niso vedeli, kaj je piščančji zrezek
Pod pritiskom so tekmovalci delali napake.
Odpri galerijo
Tekmovalci Masterchefa, ki se jim ni uspelo uvrstiti na balkon, so bili v zadnji oddaji pod velikim pritiskom. Za obstanek v tekmovanju so se pomerili v hitrostnem dvoboju: prej ko so pripravili eno od ponujenih jedi, prej so lahko šli na balkon in se izognili izločanju.
Na izbiro so imeli eno od šestih jedi: jabolčna pita, raviol z rumenjakom, omleta, temperirana čokolada, šparglji s holandsko omako ali popolno pečen piščančji zrezek. Tekmovalec je smel izbrati katero koli od ponujenih jedi, moral jo je le brezhibno dostaviti sodnikom. Če so jo sodniki potrdili, te jedi ni smel nihče več prinesti prednje.
Za še posebej trd oreh se je izkazal piščančji zrezek. Tekmovalci so vsi zapovrstjo prinašali neustrezne jedi, saj pravzaprav sploh niso bili zrezki. Sodniška trojka se jim je čudila, jih opozarjala, na koncu pa so tekmovalci le ugotovili, da bo treba polovico prsi lepo prerezati, raztegniti in še malo potolči, da dobijo ustrezno debelino – da se zrezek lahko enakomerno zapeče in še vedno ostane sočen.
Težave pa niso bile le s piščancem. Za precej težavnega se je izkazal tudi raviol z jajcem. V pripravi tega sta se kot zadnji v boju za eno mesto na balkonu spopadli Eva in Jerneja. Eva je bila hitrejša, a so jo z balkona zavedli. Namesto raviola je jajček v testu zavila nekoliko drugače, zaradi česar so njeno jed sodniki zavrnili. Tako je priložnost dobila Jerneja, ki je po spodletelem poskusu Eve dostavila popoln raviol. »Jerneja, ti si zadnja, ki greš na balkon,« je njeno jed kot ustrezno potrdil sodnik Luka Jezeršek.
Študentka Eva je tako morala odložiti predpasnik, sodniki pa so ob tem dejali, da so tekmovalci dobili dobro šolo: balkon ti lahko pomaga, lahko pa te zavede. To je letelo predvsem na Žana, ki je Evi svetoval, kako naj zavije raviol. Sam je na koncu komentiral, da se zaradi danega napačnega nasveta počuti bedno ...
Na izbiro so imeli eno od šestih jedi: jabolčna pita, raviol z rumenjakom, omleta, temperirana čokolada, šparglji s holandsko omako ali popolno pečen piščančji zrezek. Tekmovalec je smel izbrati katero koli od ponujenih jedi, moral jo je le brezhibno dostaviti sodnikom. Če so jo sodniki potrdili, te jedi ni smel nihče več prinesti prednje.
Za še posebej trd oreh se je izkazal piščančji zrezek. Tekmovalci so vsi zapovrstjo prinašali neustrezne jedi, saj pravzaprav sploh niso bili zrezki. Sodniška trojka se jim je čudila, jih opozarjala, na koncu pa so tekmovalci le ugotovili, da bo treba polovico prsi lepo prerezati, raztegniti in še malo potolči, da dobijo ustrezno debelino – da se zrezek lahko enakomerno zapeče in še vedno ostane sočen.
Težave pa niso bile le s piščancem. Za precej težavnega se je izkazal tudi raviol z jajcem. V pripravi tega sta se kot zadnji v boju za eno mesto na balkonu spopadli Eva in Jerneja. Eva je bila hitrejša, a so jo z balkona zavedli. Namesto raviola je jajček v testu zavila nekoliko drugače, zaradi česar so njeno jed sodniki zavrnili. Tako je priložnost dobila Jerneja, ki je po spodletelem poskusu Eve dostavila popoln raviol. »Jerneja, ti si zadnja, ki greš na balkon,« je njeno jed kot ustrezno potrdil sodnik Luka Jezeršek.
Študentka Eva je tako morala odložiti predpasnik, sodniki pa so ob tem dejali, da so tekmovalci dobili dobro šolo: balkon ti lahko pomaga, lahko pa te zavede. To je letelo predvsem na Žana, ki je Evi svetoval, kako naj zavije raviol. Sam je na koncu komentiral, da se zaradi danega napačnega nasveta počuti bedno ...
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro