Čolić pred koncertom na večerji pri Bratovžu
»V dežju in vetru uporabi dežnik, vendar ga odpri le do tri četrt. Karkoli narediš, nikoli ga ne razpri v celoti.« S tem naukom zenovskega meniha je Hirojoši Išida, chef restavracije Mibu, najbolj ekskluzivne na svetu (restavracija je zaprtega tipa, vanjo lahko pridejo samo člani ali njihovi gostje), sklenil svoj predgovor v najnovejši knjigi chefa Janeza Bratovža. Jedi, ki jih je jedel v JB restavraciji, so po besedah slavnega japonskega chefa polne sanj in prijaznosti – takšne, kot je najnovejša monografija, s
Prav na večer, ko je Bratovž z najtesnejšimi sodelavci proslavljal izid knjige, je JB restavracijo obiskal megazvezdnik Zdravko Čolić. V Sloveniji je večkrat tudi zasebno, tokrat pa je bil obisk službene narave, saj je napovedal veliki valentinov koncert v Stožicah: »Koncert bo navdušujoč. Veliko časa je minilo od mojega zadnjega koncerta v Ljubljani, ki je bil na odprtem. Spomnim se, da je tistega dne deževalo, še več časa je minilo od mojega zadnjega koncerta v Stožicah. Iskreno, želel sem si nastopiti v Ljubljani, in zelo se veselim srečanja z občinstvom v Sloveniji. Verjamem, da bomo uživali vsi v pesmih in dobrem vzdušju.« Čolić je tudi izdal, da repertoarja v sklopu turneje načeloma ne menja, a za Slovenijo bo naredil izjemo in bo repertoar nekoliko drugačen kot v drugih državah. »V Sloveniji imam ogromno prijateljev, k vam redno zahajam tudi zasebno,« je povedal Čolić, ki bo pri nas nastopil v sklopu turneje Ono malo sreče.
Bratovževi monografiji je glas posodil pisec Noah Charney, ki je s fotografom Matjažem Tančičem obiskoval dobavitelje. Fotografinja Manca Jevšček je fotografirala jedi, oblikovalec Žare Kerin pa je vse skupaj povezal. Vsaka naslovnica je drugačna, saj je chef slikal naslovnice s čopičem tako kot riše po krožniku. S sestavinami, ki mu jih dobavljajo Drago Šiša (jadranske ribe in škampi), Irena Fonda (brancin), Dario Glavina (piranska sol), Miran Bencetić in Sara Kocjančič (tartufi), Gregor Lisjak (oljčno olje), Aleš Winkler (kozji sir), Joško Sirk (kis), Uroš Klinec (pršut), Marjetka Žabjek (kislo zelje), Katja Rebolj in Peter Zajc (divja zelišča in cvetlice), Gorazd Trušnovec (cvetni prah in med), Dušan Jesenšek (soška postrv), Miran Ivanetič (govedina), Jure in Alenka Ažman (žrebiček), Gorazd Kocbek (bučno olje), Samo Kupljen (vino), Nimrod (divjačina), Primož Krišelj (krškopoljski prašiči), Gregor Šlibar (koruza) in Damjan Štemberger (jagenjček), sta v knjigi predstavljena po dva recepta.
Kot je povedal Bratkovič, ga je presenetilo nezvezdniško vedenje megazvezdnika; hoteli so ga presenetiti s posebno hrano ali pijačo, a ni imel niti ene želje, zato je velikega zvezdnika odpeljal na večerjo k prav tako velikemu umetniku. Snidenje je bilo prav prisrčno.