GURMAN

Na turneji po restavracijah z zvezdicami

Jernej Kuntner si je to poletje zadal prav poseben izziv. Ko ne preizkuša restavracij, rad speče pico v vrtni krušni peči.
Fotografija: Majerija na Slapu ima zanj poseben pomen, saj je to domačija njegovega lika Borisa Juga iz serije Najini mostovi. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Majerija na Slapu ima zanj poseben pomen, saj je to domačija njegovega lika Borisa Juga iz serije Najini mostovi. FOTO: Osebni Arhiv

Michelinove zvezdice so v juniju zasijale tudi v Sloveniji. V vrsti drugih ljubiteljev kulinarike so privabile tudi brbončice enega najbolj priljubljenih slovenskih igralcev Jerneja Kuntnerja in njegove žene Monike. Odločila sta se namreč, da obiščeta vse slovenske restavracije, ki se ponašajo z njimi, in preizkusita njihove kuhinje.

Začela sta z Ano Roš in dvema zvezdicama Hiše Franko. Sledil je Tomaž Kavčič Pri Lojzetu na Zemonu, nato ljubljanski Atelje. Sledili bodo še Hiša Denk na Štajerskem, Vila Podvin in goriški Dam. A to še ni vse. Vmes Kuntnerjeva obiskujeta tudi gostišča z Michelinovimi krožniki. Dvor Jezeršek, Majerijo na Slapu pri Vipavi. Majerija je sicer tudi domačija Jernejevega lika Borisa Juga iz televizijske serije Najini mostovi na POP TV.

»Z Moniko naju vedno zanima poskusiti kaj novega. Oba rada jeva, pred leti, denimo, sva večkrat šla tudi v restavracijo Pelegrini v Šibeniku. Potem pa sva presedlala na domače kulinarične mojstre. Ker kako boš imel rad druge, če nimaš rad svojega, oziroma kako boš cenil tuje, ne da bi cenil svoje. Na koncu pa spoznaš, da imamo doma vse in še več. Dobro in še boljše. Odlično in ekscelentno,« meni igralec.

Kot veliki gurman se nenehno srečuje s svojevrstno zagato. »Nikoli se ne morem odločiti, kje sem bolje jedel. Lahko samo ugotavljam, kje je bilo prvič najboljše in drugič najboljše,« se smeje. Kot pravi, ima vsaka kuhinja svoje privlačnosti in posebnosti, od okusa posameznika pa je odvisno, kaj mu je všeč.

Z ženo Moniko sta zaprisežena gurmana. FOTO: Osebni Arhiv
Z ženo Moniko sta zaprisežena gurmana. FOTO: Osebni Arhiv

Čeprav doma rad stopi za štedilnik in poprime za kuhalnico, v gostiščih, zanimivo, nikoli ne jemlje receptov, najsi je hrana še tako odlična. »Vsaka vrhunska hrana je itak doma neprimerljiva, ker je po restavracijah izkušnja ambienta, mojstrstva in okusov celota, ki je doma nikoli ne moreš poustvariti. Zato doma raje kuham svoje jedi,« pove. Sicer pa, če bi moral izbrati, bi se po težkem premišljanju za svojo najljubšo jed odločil za suši in ocvrtega piščanca. »Potem pa lahko naštevam vse hrane sveta, do jutri,« se pošali. Doma rad peče tudi pice in vse, kar se lahko pripravi v vrtni krušni peči. To je, zanimivo, pred nekaj leti postavil skupaj z nekdanjim članom skupine Čuki in z družino ter prijatelji marsikateri pomladni ali poletni večer prijetno posedijo v atriju ob okusni hrani.

Mimogrede, nadaljevanje prve sezone serije Najini mostovi, ki je že posneta v slikoviti Vipavi, sledi jeseni, ko bomo znova spremljali napete prigode protagonistov. S POP TV so nam sporočili, da bodo sledili novi zapleti, dramatični preobrati, manjkalo pa ne bo niti ljubezni. 
Obiskala sta tudi edino dobitnico dveh Michelinovih zvezdic, gostilno Ane Roš. FOTO: Osebni Arhiv
Obiskala sta tudi edino dobitnico dveh Michelinovih zvezdic, gostilno Ane Roš. FOTO: Osebni Arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije