MESO
Panika v Masterchefu
Nekateri tekmovalci so bili postavljeni pred težko nalogo.
Odpri galerijo
Meso ali ne? Vegetarijanci so bili postavljeni pred hud izziv. S svojo ekipo so morali skuhati obaro, še pred tem pa jo pokusiti.
»Že tri leta ne jem mesa, in če ne pokusim tistega, kar je notri, nima smisla. Vse je odvisno od mojih brbončic,« je povedala Lučka Kotnik, ki je vodja rdeče skupine. Opisala je svoje občutke, ko je hodila proti pultu, na katerem je bila piščančja obara: »Najprej panika. Tesnoben občutek. V trenutku sem morala pretehtati, zakaj ne jem mesa in ali pustiti skupino na cedilu.«
Kljub omahovanju je po treh letih prvič okusila meso: »Vzela sem žlico in začela jesti. Ta žrtev mora nekaj pomeniti,« je zaključila Lučka.
Dodala je, da morajo zaradi njenega dejanja zmagati. In tudi na koncu so ter si prislužili skupinski balkon.
Podobno težavo je imel tudi Andrej Težak Tešky. »25 let ne jem mesa – vegetarijanec sem. Surova jetrca so verjetno ogabna še mesojedcu. Jaz pa res ne maram mesa,« je povedal Tešky, ki se je za skupino žrtvoval in pokusil maso.
»Moral sem spiti litre vode, da sem to splaknil iz sebe,« je še opisal, kaj se mu je zgodilo po pokušini.
»Izkušnje predvsem s treningov, ko pretečem od 30 do 40 kilometrov na dan, so dobre za Masterchefa. Marsikdaj si na robu, ko moraš v 15 minut narediti vse. Ko si minuto zadaj in se moraš prehiteti, « je še povedal ultra maratonec.
»Že tri leta ne jem mesa, in če ne pokusim tistega, kar je notri, nima smisla. Vse je odvisno od mojih brbončic,« je povedala Lučka Kotnik, ki je vodja rdeče skupine. Opisala je svoje občutke, ko je hodila proti pultu, na katerem je bila piščančja obara: »Najprej panika. Tesnoben občutek. V trenutku sem morala pretehtati, zakaj ne jem mesa in ali pustiti skupino na cedilu.«
Kljub omahovanju je po treh letih prvič okusila meso: »Vzela sem žlico in začela jesti. Ta žrtev mora nekaj pomeniti,« je zaključila Lučka.
Dodala je, da morajo zaradi njenega dejanja zmagati. In tudi na koncu so ter si prislužili skupinski balkon.
Podobno težavo je imel tudi Andrej Težak Tešky. »25 let ne jem mesa – vegetarijanec sem. Surova jetrca so verjetno ogabna še mesojedcu. Jaz pa res ne maram mesa,« je povedal Tešky, ki se je za skupino žrtvoval in pokusil maso.
»Moral sem spiti litre vode, da sem to splaknil iz sebe,« je še opisal, kaj se mu je zgodilo po pokušini.
»Izkušnje predvsem s treningov, ko pretečem od 30 do 40 kilometrov na dan, so dobre za Masterchefa. Marsikdaj si na robu, ko moraš v 15 minut narediti vse. Ko si minuto zadaj in se moraš prehiteti, « je še povedal ultra maratonec.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro