ŠTRUDELJ
Radijca postala štrudlmojstra
Davor Pušnik in Kristijan Šmid sta na prazniku kozjanskega jabolka spekla najboljši štrudelj. Imela sta najboljše testo, ki se sploh ni trgalo, recepta zanj in za nadev pa nista izdala.
Odpri galerijo
Na prazniku kozjanskega jabolka v Podsredi, kjer se ekipe tradicionalno vsako leto pomerijo v peki jabolčnega zavitka oziroma štrudlja, sta letos pometla s konkurenco moderatorja Štajerskega vala Davor Pušnik, tudi vodja in harmonikar ansambla Unikat, ter Kristijan Šmid, nekdanji član Vagabundov, ki kot glasbenik še vedno pomaga različnim ansamblom, tistim pač, ki ga potrebujejo. A večinoma se posveča radijskemu mikrofonu in družini, kadar ni na Štajerskem valu.
Očitno pa tako Kristijanu kot Davorju kuhinja ni tuja in premoreta nekaj tovrstnih veščin, saj sta se na nedavni prireditvi kozjanskega jabolka odločila, da se preizkusita v peki jabolčnega zavitka, po domače štrudlja. Nadela sta si bela predpasnika, zgnetla testo in se lotila dela. In pometla z vso konkurenco, tudi z najbolj preizkušenimi mojstricami, ter med osmimi ekipami komisiji postregla menda z najboljšim in oh in sploh štrudljem.
Imela sta tudi najboljše testo, ki sta ga z lahkoto razvlekla in razvaljala tako na tanko, da se je videlo skozenj. Pri tem se ni trgalo, kot se dogaja mnogim. S tem sta dokazala, da radijci res niso od muh in da sta odlična tako pred mikrofonom kot v kuhinji. Ni kaj, postala sta štrudlmojstra, na kar sta upravičeno ponosna. Le tega nam nista izdala, kdo jima je zaupal recept.
Saj veste, Slovenija je majhna in že naslednje leto bi lahko imela resno konkurenco. Radijci pa zdaj upajo, da bo kdaj zadišalo tudi iz radijske kuhinje, čeprav je ta veliko manjša kot njuna doma, v kateri se očitno pogosto smukata.
Radijci upajo, da bo kdaj zadišalo tudi iz radijske kuhinje.
Očitno pa tako Kristijanu kot Davorju kuhinja ni tuja in premoreta nekaj tovrstnih veščin, saj sta se na nedavni prireditvi kozjanskega jabolka odločila, da se preizkusita v peki jabolčnega zavitka, po domače štrudlja. Nadela sta si bela predpasnika, zgnetla testo in se lotila dela. In pometla z vso konkurenco, tudi z najbolj preizkušenimi mojstricami, ter med osmimi ekipami komisiji postregla menda z najboljšim in oh in sploh štrudljem.
Imela sta tudi najboljše testo, ki sta ga z lahkoto razvlekla in razvaljala tako na tanko, da se je videlo skozenj. Pri tem se ni trgalo, kot se dogaja mnogim. S tem sta dokazala, da radijci res niso od muh in da sta odlična tako pred mikrofonom kot v kuhinji. Ni kaj, postala sta štrudlmojstra, na kar sta upravičeno ponosna. Le tega nam nista izdala, kdo jima je zaupal recept.
Saj veste, Slovenija je majhna in že naslednje leto bi lahko imela resno konkurenco. Radijci pa zdaj upajo, da bo kdaj zadišalo tudi iz radijske kuhinje, čeprav je ta veliko manjša kot njuna doma, v kateri se očitno pogosto smukata.