KULINARIČNO USTVARJANJE

Ste vedeli, katera je najljubša sladica Tanje Žagar? Ne, ni potica, pa tudi kremšnita ne

Posladkajte se kot ljubljenka slovenskih poslušalcev.
Fotografija: Tanja Žagar je delila enega svojih najljubših receptov. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Tanja Žagar je delila enega svojih najljubših receptov. FOTO: Črt Piksi

Slovenska pevka Tanja Žagar, priljubljena med vsemi generacijami, je svoje oboževalce razveselila s posebnim kulinaričnim prispevkom. Delila je recept za eno svojih najljubših sladic, ki jo poznamo pod imenom tres leches, kar v španščini pomeni »tri mleka«. Tanja je ime poenostavila in sladico preimenovala kar v tri leče - a brez skrbi, v tej sladici ne boste našli leče, četudi se tako zdi na prvo žogo.

»Obljubljen recept za eno mojih najljubših sladic – tri leče!« je zapisala pevka in dodala natančna navodila za pripravo te mehke, sočne in bogate sladice.

Sestavine za biskvit:

  • 7 jajc
  • 8 žlic sladkorja
  • 190 g moke
  • Pol vrečke pecilnega praška

Sestavine za preliv:

  • 800 ml mleka
  • 350 ml sladke smetane
  • 340 ml kondenziranega mleka

Sestavine za zgornji preliv:

Karamelni namaz - »na voljo v nekaterih trgovinah prav za to sladico«, je zapisala pevka.

Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke družabnih omrežij.

Postopek priprave

Recept gre po njenem postopku takole:

»Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg (dodaj ščepec soli, ker se lažje stepa), nato v sneg postopoma dodajaš sladkor, zatem pa postopoma še rumenjake (ki jih prej ni potrebno nič stepsti). V drugi skledi zmešaš moko s pecilnim in to spet počasi dodajaš k jajčni zmesi. Ves čas mešaš na mali hitrosti. Zmes vliješ v pekač, na katerega si dal peki papir. Pečeš 30 min na 180 stopinj.«

»V skledi z žlico zmešaš vse tri vrste mleka, s katerim poliješ pečen biskvit (lahko počakaš, da se biskvit najprej malo ohladi in nato poliješ),« navaja pevka in opozarja: »Čeprav se vam bo morda zdelo, da je tega mlečnega preliva preveč, ga ni! Vse se vpije,« zagotavlja Tanja.

»Ko se ta mlečni preliv vpije, pa biskvit namažeš še s karamelnim namazom. Čez noč daj v hladilnik, naslednji dan pa samo še uživaaaaj!«

Tanja Žagar je ob koncu recepta svojim sledilcem zaželela: »Pa dober tek in naj vam sladica polepša dan!«

Sladica je idealna izbira za vse ljubitelje mlečnih in sočnih sladic. Sami recepta nismo preizkusili, a če se želite sladkati kot priljubljena pevka, je danes morda pravi dan, da se preizkusite v pripravi tres leches.

Doma iz Latinske Amerike

Kolač sicer izvira iz Latinske Amerike, kjer je izjemno priljubljen, zlasti v Mehiki, Nikaragvi in Kolumbiji. Natančen izvor tres leches ni jasen, vendar se domneva, da se je razvil v prvi polovici 20. stoletja, ko so proizvajalci mlečnih izdelkov začeli promovirati kondenzirano in evaporirano mleko kot sestavini za pripravo različnih sladic.

Za prikaz vsebine in boljšo uporabniško izkušnjo prosimo, da omogočite piškotke družabnih omrežij.

Gre za rahlo biskvitno torto, ki je prepojena s tremi vrstami mleka, kar ji daje značilno sočnost in bogat okus. Danes obstaja veliko različic te sladice, za dve pa lahko najdete recept tudi na našem portalu Odprta kuhinja.

image_alt
Najsočnejši biskvit na svetu, ki bo zaznamoval to poletje

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij