PEKARNA ANA

Ana Roš Stojan razkrila razlog za zaprtje pekarne v Ljubljani

»Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti ...«
Fotografija: Ana Roš Stojan FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Ana Roš Stojan FOTO: Črt Piksi

Poročali smo, da je slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan pred dvema letoma v središču Ljubljane odprla Pekarno Ana, v kateri so kupci šest dni v tednu lahko kupili okusne pekovske izdelke, zdaj pa jih je na vratih pričakal napis, da do nadaljnjega zapira svoja vrata.

Na družbenem omrežju instagram je Roš Stojanova sledilcem sporočila razlog zaprtja.

»Jutri za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in pekarnin koncept. Vprašanje 'brez odpadkov' pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe.

S popolnimi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliko nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana ni zmogla reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek.

Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti.

Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheese cake s pehtranom. Se vidimo decembra.«

Preberite še:

image_alt
Bivši mož Ane Roš s 34 let mlajšo pričakuje otroka

image_alt
Znana Slovenka razkrila: Ločitev je bila zame izjemno boleča

image_alt
Poglejte, katere jedi je chefinja Ana Roš Stojan pripravila v Parizu

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije