ANŽE KUPLENIK
Zmagovalec je napisal knjigo
Anže Kuplenik je po štirih mesecih dela v tiskarno poslal svoje recepte.
Odpri galerijo
Zmagovalec pete sezone šova MasterChef Slovenija Anže Kuplenik ima te dni velik razlog za slavje. Mladi kuharski mojster je namreč v svet poslal svojo prvo kuharsko knjigo, ki jo je naslovil Chef svoje kuh'ne. Knjiga se od večine, ki so jih napisali mojstri, razlikuje po tem, da je primerna za popolne začetnike.
Anže je namreč izhajal iz tega, da so v receptih znane sestavine in znani postopki, a so jedi kljub temu postavljene na moderno raven. Mladi kuhar, ki bi moral letos na šolanje na prestižno kuharsko šolo Le Cordon Bleu v Parizu, vendar je ostal doma, saj ni želel tvegati, pravi, da ima v knjigi svoj najljubši recept.
»V poglavju Anžetov zdravi dan najdete recept Healthy Bowl oziroma zdrava skleda. Ta jed je polna različnih, zdravih okusov,« je navdušen Anže, ki meni, da je odličen tudi njegov recept za mesne kroglice. Dodaja, da se mu knjiga zdi nekaj posebnega, ker je mladostniška in predstavlja njega, obenem pa je klasična, vendar moderna. Mladi kuhar je prepričan, da bodo njegovi recepti marsikomu prišli prav, saj je zaradi koronavirusa doma lepo število ljudi, ki so se kuhi podrobneje posvetili že v prvem valu epidemije.
Anže je namreč izhajal iz tega, da so v receptih znane sestavine in znani postopki, a so jedi kljub temu postavljene na moderno raven. Mladi kuhar, ki bi moral letos na šolanje na prestižno kuharsko šolo Le Cordon Bleu v Parizu, vendar je ostal doma, saj ni želel tvegati, pravi, da ima v knjigi svoj najljubši recept.
»V poglavju Anžetov zdravi dan najdete recept Healthy Bowl oziroma zdrava skleda. Ta jed je polna različnih, zdravih okusov,« je navdušen Anže, ki meni, da je odličen tudi njegov recept za mesne kroglice. Dodaja, da se mu knjiga zdi nekaj posebnega, ker je mladostniška in predstavlja njega, obenem pa je klasična, vendar moderna. Mladi kuhar je prepričan, da bodo njegovi recepti marsikomu prišli prav, saj je zaradi koronavirusa doma lepo število ljudi, ki so se kuhi podrobneje posvetili že v prvem valu epidemije.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
16:15
Bavarske novosti