NJAMI

Slovenski kulinarični bloger ustvaril sladico za kraljico Elizabeto

Sašo Šketa je ob jubileju kraljice Elizabete poustvaril jubilejni limonin trifle.
Fotografija: Sašo Šketa je razvil poenostavljen recept za jubilejno sladico. FOTO: Sašo Šketa, osebni arhiv
Odpri galerijo
Sašo Šketa je razvil poenostavljen recept za jubilejno sladico. FOTO: Sašo Šketa, osebni arhiv

Prvi konec tedna v juniju je minil v znamenju praznovanja že 70. obletnice vladanja britanske kraljice Elizabete, ki je na prestolu svojega očeta nasledila leta 1952. Ob tej priložnosti so v Združenem kraljestvu pripravili številna praznovanja, in kot se za takšno priložnost spodobi, izbrali tudi uradno jubilejno slaščico – limonin puding ali trifle.

Jubilejni limonin trifle je prava paša za oči. FOTO: Sašo Šketa, osebni arhiv
Jubilejni limonin trifle je prava paša za oči. FOTO: Sašo Šketa, osebni arhiv
Recept, ki ga je ustvarila Angležinja Jemma Melvin, je zmagal na tekmovanju med več kot 5.000 slaščicami. Visoki jubilej so se odločili proslaviti tudi na britanski ambasadi v Ljubljani, kjer so k sodelovanju povabili razvijalca receptov Saša Šketo, ki je recept poenostavil tako, da jubilejno sladico lahko pripravijo tudi slovenski peki.

Limonin puding ali trifle je sestavljen iz limonine rulade, želeja iz citrusov, slaščičarske kreme z dodatkom limone, želirane kreme iz mandarin in smetane. Za dekoracijo je Sašo uporabil rezine bele čokolade s kandiranimi citrusi. Vas je premamilo in si boste sladico spekli sami? Recept je enostaven.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije