LAČEN

Igra prestolov se vrača! Znana je skrivnost Gore

Haftor že petič zapored najmočnejši Evropejec. Z drobno ženo se je udeležil premiere v New Yorku.
Fotografija: Hafthor igra silaka po imenu Gora. FOTO: Hbo
Odpri galerijo
Hafthor igra silaka po imenu Gora. FOTO: Hbo

Nihče, ki spremlja Igre prestolov, se ne more načuditi mogočnemu videzu zvezdnika Hafthorja Juliusa Bjornssona, ki upodablja silaka z vzdevkom Gora (The Mountain). Minuli konec tedna je 30-letni silak v Leedsu na severu Anglije znova nastopil na tekmovanju za najmočnejšega Evropejca in že petič zapored zmagal. Med vidnejšimi dosežki 205 centimetrov
Obleke mu kajpak izdelujejo po meri. FOTO: Instragram
Obleke mu kajpak izdelujejo po meri. FOTO: Instragram
visokega in 193 kilogramov težkega zvezdnika je dvig 350 kilogramov, dokazal se je tudi s prevračanjem pnevmatik in vleko kovinske verige. Po zmagi je na svojem profilu na​ instagramu objavil vrsto fotografij s tekmovanja. »Rad bi se zahvalil svoji družini, prečudoviti ženi in vsem prijateljem, ki so mi pomagali in me podpirali,« je zapisal islandski mišičnjak.

Seveda je narava Hafthorju podarila mogočno telo, a to za težkoatletske zmage seveda ne zadostuje. »Vsak dan sem treniral in se pripravljal na tekmovanje,« je povedal Hafthor. »Zaužijem 10.000 kalorij na dan, jesti moram vsaki dve uri, da vzdržujem moč.« Seveda je bil silak prisoten tudi na svečani premieri nove sezone Iger prestolov, ki velja za eno najbolj veličastnih in uspešnih nadaljevank vseh časov. V Radio City Music Hall v New Yorku se je odpravil v imenitni obleki, družbo na rdeči preprogi mu je delala njegova 157 centimetrov visoka žena Kelsey Henson, ki je ob izbrancu videti kot škrat, saj mu sega komaj do prsi. Je pa svetlolaska med fotoreporterji pritegnila veliko pozornosti s svojo zapeljivo obleko in oblinami. Napetost pred novo sezono je na vrhuncu, saj bodo prvi del ene najbolj spektakularnih produkcij za male zaslone predvajali že 17. aprila. Osma sezona bo hkrati tudi zadnja v tej uspešni sagi. 
V Leedsu je spet premagal vso konkurenco. FOTO: Instragram
V Leedsu je spet premagal vso konkurenco. FOTO: Instragram

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije