BEZEG IN LIMONA
Poročna torta bo nenavadna
Pinc Harry in Meghan Markle sta izbrala slaščičarko. Zanju bo ustvarila torto z okusom limone in bezga.
Odpri galerijo
Britanski princ Harry in Meghan Merkle sta izbrala poročno torto. Čast, da jo izdela, je pripadla priljubljeni londonski slaščičarki, ki jo obožuje tudi zvezdniški kuhar Jamie Oliver, Claire Ptak. Par si je za torto izbral zelo netradicionalen okus, in sicer kombinacijo limone in bezga.
V nasprotju s princem Williamom in vojvodinjo Cambriško, ki sta na svoj poročni dan svatom postregla razkošno osemnadstropno torto, bo ta bolj preprosta, že na pogled. Prekrita bo z masleno kremo in okrašena s svežim cvetjem. Harry si je sprva zelo prizadeval, da bi bila torta bananina, saj menda obožuje vse z okusom po tem sladkem tropskem sadežu, a se je par ob pomoči organizatorjev odločil, da se bosta bezeg in limona bolje ujela s pomladno poroko. S tem se je strinjala tudi Ptakova, ki je po rodu iz San Francisca, ime pa si je ustvarila predvsem z uporabo ekoloških sestavin, ki so izključno sezonske in najvišje kakovosti.
Njeni začetki so bili skromni, svoje pekovske stvaritve je izdelovala v domači kuhinji in jih prodajala na stojnici, nato je odprla svojo slaščičarno in pekarno, zdaj pa jo je doletela čast, da za kraljevi par ustvari poročno torto. Meghan Ptakovo že pozna, saj je z njo delala intervju za svojo spletno stran o življenjskem slogu. Takoj sta se ujeli in Ptakova je bila menda Meghanina prva izbira, ko sta se z zaročencem začela odločati o torti.
Ptakova je podobno sladico, kot sta si jo zaželela Harry in Meghan, že izdelala. Trinadstropna torta za 60 ljudi, ki je stala okrog 250 evrov, je bila sestavljena iz puhastega vaniljevega biskvita, prepojenega z limoninim sirupom in polnjena z limonino kremo.
V nasprotju s princem Williamom in vojvodinjo Cambriško, ki sta na svoj poročni dan svatom postregla razkošno osemnadstropno torto, bo ta bolj preprosta, že na pogled. Prekrita bo z masleno kremo in okrašena s svežim cvetjem. Harry si je sprva zelo prizadeval, da bi bila torta bananina, saj menda obožuje vse z okusom po tem sladkem tropskem sadežu, a se je par ob pomoči organizatorjev odločil, da se bosta bezeg in limona bolje ujela s pomladno poroko. S tem se je strinjala tudi Ptakova, ki je po rodu iz San Francisca, ime pa si je ustvarila predvsem z uporabo ekoloških sestavin, ki so izključno sezonske in najvišje kakovosti.
900 cvetovTorto za Williama in Kate je leta 2011 izdelala Fiona Cairns. Osemnadstropna stvaritev je bila prekrita s smetano in belim fondantom ter okrašena s skoraj 900 sladkornimi cvetovi. Za izdelavo je slaščičarka potrebovala pet tednov. Vojvoda in vojvodinja Cairnsovo dobro poznata in sta velika ljubitelja njenih sadnih tort, med oboževalci je tudi nekdanji beatle Paul McCartney, ki menda torto pri Fioni naroči vsak božič.
Njeni začetki so bili skromni, svoje pekovske stvaritve je izdelovala v domači kuhinji in jih prodajala na stojnici, nato je odprla svojo slaščičarno in pekarno, zdaj pa jo je doletela čast, da za kraljevi par ustvari poročno torto. Meghan Ptakovo že pozna, saj je z njo delala intervju za svojo spletno stran o življenjskem slogu. Takoj sta se ujeli in Ptakova je bila menda Meghanina prva izbira, ko sta se z zaročencem začela odločati o torti.
Ptakova za svoje stvaritve uporablja izključno organske sestavine, ki morajo biti sezonske in najvišje kakovosti.
Ptakova je podobno sladico, kot sta si jo zaželela Harry in Meghan, že izdelala. Trinadstropna torta za 60 ljudi, ki je stala okrog 250 evrov, je bila sestavljena iz puhastega vaniljevega biskvita, prepojenega z limoninim sirupom in polnjena z limonino kremo.