V karanteni živi od konzerv
Robert Pattinson je celo za pogrevanje hrane v mikrovalovni pečici potreboval navodila.
Odpri galerijo
Srečo ima, da se je rodil s talentom za igro. Kajti če bi poskušal Robert Pattinson preživeti s svojimi kulinaričnimi spretnostmi, se ne bi dobro končalo, verjetno bi še koga zastrupil in mimogrede v zrak vrgel kuhinjo. To je nauk, ki se ga je, upajmo, naučil med samoizolacijo v Londonu, kjer je, ko sta ga razglasitev pandemije in zaprtje meja nepričakovano ujeli med snemanjem Batmana, obstal v najetem air b'n'b stanovanju.
Ideja je preprosta in, kot je menil igralec, priljubljenost neizbežna. Združil bi hamburger in testenine, jedi, ki ju obožuje ves svet. Le kaj bi šlo lahko narobe?! Izdolbleno bombeto napolniš z makaroni, sirom, dodaš sladkor in precej katere koli (kupljene) omake, namesto drobtin so lahko koruzni kosmiči. »Najprej, seveda, v mikrovalovni pečici pogreješ testenine. Dodaš precej sira in sladkor, zaradi sira je namreč vse okusnejše.« To je zavil v alufolijo, dal v mikrovalovno pečico in – bum! Vse skupaj je razneslo. Da ne govorimo o tem, da je želel v hlebček vžgati svoji začetnici, pri tem pa so se mu vnele rokavice iz lateksa.
Za nesojeno zmes hamburgerja in makaronov je že imel izbrano ime. Piccolini Cuscino. Blazinica.
Gurmanske mojstrovine osebnih kuharjev ter obedovanje v petičnih restavracijah so bili do nedavnega standard hollywoodskega zvezdnika, a to je zanj trenutno le lep in okusen spomin. V teh dneh namreč živi skoraj le še le od konzerv, ki si jih, da nekoliko izboljša okus, izdatno zabeli s pekočo omako tabasko. »Jem kar naravnost iz konzerve. Odprem, denimo, konzervo tunine, vanjo zlijem nekaj tabaska in se kot žival zapodim vanjo,« priznava igralec, ki mu ni tuje le kuhanje, še mikrovalovno pečico je uporabil le ob gledanju vodnika o njeni uporabi na youtubu. »V mikrovalovni pečici sem se odločil segreti že pripravljene testenine, a sem si na spletu najprej pogledal filmček, kako naj bi to potekalo.« Kar sicer ni naloga za astrofizika ali raketnega znanstvenika, »testenine sem moral le preložiti v posodo in jih v mikrovalovki pogreti. Tako se to dela! A rezultat je bil, milo rečeno, odvraten. Nisem si mislil, da je mogoče pripraviti jed, ki je tako zanič.« Ob čemer se je, upajoč na okusnejše jedi, spomnil svoje zamisli o testeninah, ki jih lahko ješ kar na poti, na ulici in z roko, podobno kot hamburger. Idejo je že lani predstavil gostinki Lele Massimini, a ni prijela za vabo. Projekta se je zdaj lotil sam.
Ideja je preprosta in, kot je menil igralec, priljubljenost neizbežna. Združil bi hamburger in testenine, jedi, ki ju obožuje ves svet. Le kaj bi šlo lahko narobe?! Izdolbleno bombeto napolniš z makaroni, sirom, dodaš sladkor in precej katere koli (kupljene) omake, namesto drobtin so lahko koruzni kosmiči. »Najprej, seveda, v mikrovalovni pečici pogreješ testenine. Dodaš precej sira in sladkor, zaradi sira je namreč vse okusnejše.« To je zavil v alufolijo, dal v mikrovalovno pečico in – bum! Vse skupaj je razneslo. Da ne govorimo o tem, da je želel v hlebček vžgati svoji začetnici, pri tem pa so se mu vnele rokavice iz lateksa.