NAGRAJENCI
Trta vzame, kar potrebuje
Zadnji nagrajenci obiskali Hišo vin Emino. Gostili so jih Steyer in Radgonske gorice.
Odpri galerijo
Dvajset bralcev Slovenskih novic, ki so sodelovali v nagradni igri in imeli nekaj sreče pri žrebu, je dobilo priložnost obiskati enega od štajerskih vinarjev, vključenih v projekt Pubec. Naši zadnji nagrajenci so obiskali Hišo vin Emino, Radgonske gorice in vinarja Danila Steyerja.
V središču kozjansko-obsoteljskih gričev se je rodila zgodba, ki so jo zasnovali vinogradniki, oblikovali gostoljubni ljudje, zapisala pa jo je Kmetijska zadruga Šmarje. To je zgodba o vinu, kulinariki in sveti Emi, ki je doma v Hiši vin Emino. Podrobnosti o zgodbi vinske kleti je Matija Jagrič z veseljem delil z Marijo in Bogomirjem Žagarjem. Zakonca se ob prihodu nista mogla načuditi toplemu, domačemu in prijetnemu ambientu ter prijaznosti gostitelja. Ta jima je v nadaljevanju razkazal še moderno opremljeno klet, kjer sta ne le gledala in poslušala, temveč tudi okušala izbrana vina.
Slavica Češarek, Mira Božovič ter Peter in Mateja Bernad so popoldne preživeli v vinski kleti Radgonskih goric. Podjetje Radgonske gorice je najstarejši in največji proizvajalec penin v Sloveniji. V kleteh polnijo zlato radgonsko penino po klasični metodi že od leta 1852 in tudi priljubljeno srebrno radgonsko penino. Skrivnosti pridelave in polnitve so ta dan odkrili tudi našim nagrajencem. Seveda pa ni manjkalo niti okušanja odličnih vin.
Prijetno druženje smo končali v Apačah. Nagrajence je sprejel Danilo Steyer, prvi mož vinarstva Steyer in eden najbolj znanih in cenjenih vinarjev pri nas. Steyerjevi s posluhom sledijo naravnemu ritmu trte in ne izvajajo grobih posegov v naravo. Držijo se načela, da je trta sama sposobna iz zemlje in zraka vzeti vse, kar potrebuje.
Nagrajenci Miran in Nada Miklavžič ter Karel in Ana Mlakar so se naučili marsikaj novega in bili deležni tudi vrhunskih okusov vin.
V središču kozjansko-obsoteljskih gričev se je rodila zgodba, ki so jo zasnovali vinogradniki, oblikovali gostoljubni ljudje, zapisala pa jo je Kmetijska zadruga Šmarje. To je zgodba o vinu, kulinariki in sveti Emi, ki je doma v Hiši vin Emino. Podrobnosti o zgodbi vinske kleti je Matija Jagrič z veseljem delil z Marijo in Bogomirjem Žagarjem. Zakonca se ob prihodu nista mogla načuditi toplemu, domačemu in prijetnemu ambientu ter prijaznosti gostitelja. Ta jima je v nadaljevanju razkazal še moderno opremljeno klet, kjer sta ne le gledala in poslušala, temveč tudi okušala izbrana vina.
Slavica Češarek, Mira Božovič ter Peter in Mateja Bernad so popoldne preživeli v vinski kleti Radgonskih goric. Podjetje Radgonske gorice je najstarejši in največji proizvajalec penin v Sloveniji. V kleteh polnijo zlato radgonsko penino po klasični metodi že od leta 1852 in tudi priljubljeno srebrno radgonsko penino. Skrivnosti pridelave in polnitve so ta dan odkrili tudi našim nagrajencem. Seveda pa ni manjkalo niti okušanja odličnih vin.
Zlato radgonsko penino po klasični metodi polnijo že od leta 1852.
Prijetno druženje smo končali v Apačah. Nagrajence je sprejel Danilo Steyer, prvi mož vinarstva Steyer in eden najbolj znanih in cenjenih vinarjev pri nas. Steyerjevi s posluhom sledijo naravnemu ritmu trte in ne izvajajo grobih posegov v naravo. Držijo se načela, da je trta sama sposobna iz zemlje in zraka vzeti vse, kar potrebuje.
Nagrajenci Miran in Nada Miklavžič ter Karel in Ana Mlakar so se naučili marsikaj novega in bili deležni tudi vrhunskih okusov vin.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
09:00
Jesensko branje