NEVARNO

Reševanje v gorah: fotografirala okolico in padla

Tudi ta konec tedna je helikopter večkrat poletel na pomoč. 
Fotografija: Reševali so poškodovano osebo. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Reševali so poškodovano osebo. FOTO: Oste Bakal

KRANJ – Za ekipo za helikoptersko reševanje v gorah je naporen in pester vikend. Kot so sporočili iz PU Kranj, je morala ekipa kar nekajkrat poleteti na pomoč ponesrečenim in obolelim planincem, ki so potrebovali njihovo pomoč.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj zjutraj posredovala v Triglavski severni steni, od koder je rešila slovenskega državljana, ki si je poškodoval nogo.

V petek opoldne so morali zaradi težjega bolezenskega stanja posredovati na območju Uskovnice, popoldne so reševalci na območju Vršiča pomagali moškemu, ki je zdrsnil po melišču, z območja Triglava pa je helikopter v zdravstveno ustanovo prepeljal planinko, ki je med fotografiranjem okolice padla in se poškodovala.

V soboto so ekipe posredovale na območju Begunjščice zaradi bolezenskega stanja planinke, na območju planine Preval je planinka padla po zdrsu na gozdni poti, na Soriški planini se je poškodovala gorska kolesarka, na Voglu pa si je planinka poškodovala gleženj.

Bojan Kos iz PU Kranj ob tem dodaja, da so dogodki v gorah zaradi težkega dostopa vedno problematični, zato naj se pohodniki izogibajo situacijam in mestom, ki so lahko nevarni. »Nevarnost te dni povzroča tudi velika vročina. Izbirajte poti, ki ste jih zmožni prehoditi/preplezati in ustrezajo vašim psihofizičnim zmožnostim, opremi, vremenu in drugim okoliščinam. Upoštevajte tudi, da je vrh šele pol poti in da je tudi vračanje na izhodišče zaradi utrujenosti človeka zelo zahtevno.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije