RAZKRITO
Mesna afera: pokvarjeno in smrdljivo meso prodajajo naprej
Meso, ki mu je potekel rok trajanja, oddaja neprijeten vonj in izgublja barvo, uporabljajo pod imenom mešano meso.
Odpri galerijo
PAG – »Telečja rebra, 1,774 kilograma, smrdi = za čevapčiče«, »telečji kotlet 1,692 kilograma, smrdi = za čevapčiče«, sta le dva zapisa na dolgem seznamu, ki je last hrvaške mesnice z otoka Pag, sestavil pa ga je tamkajšnji mesar, piše Jutarnji list. Vodja mesnice je povedal, da so 33-letnega moškega, ki je sestavil seznam, že poleti odstavili s položaja vodje mesnice, kjer je delal več kot dve leti.
Meso, ki mu je potekel rok trajanja, oddaja pa neprijeten vonj in že izgublja barvo, v paški mesnici uporabljajo za čevapčiče, pleskavice ali pa ga prodajajo pod imenom mešano meso. Vanj dodajo kis, sol, vegeto in nekaj začimb, da meso ponovno dobi pravo barvo in da se smrad, ki ga ima zaradi pretečenega roka trajanja, odpravi. Mesar, ki je sestavil seznam, je povedal, da vse to počnejo s soglasjem lastnika mesnice, ta pa trdi nasprotno. Pravi, da njegova mesnica deluje zakonito.
Potem ko je praksa s spornim mesom prišla v hrvaške medije, naj bi paško mesnico obiskali tudi inšpektorji, ki takrat niso odkrili spornega mesa.
Meso, ki mu je potekel rok trajanja, oddaja pa neprijeten vonj in že izgublja barvo, v paški mesnici uporabljajo za čevapčiče, pleskavice ali pa ga prodajajo pod imenom mešano meso. Vanj dodajo kis, sol, vegeto in nekaj začimb, da meso ponovno dobi pravo barvo in da se smrad, ki ga ima zaradi pretečenega roka trajanja, odpravi. Mesar, ki je sestavil seznam, je povedal, da vse to počnejo s soglasjem lastnika mesnice, ta pa trdi nasprotno. Pravi, da njegova mesnica deluje zakonito.
Potem ko je praksa s spornim mesom prišla v hrvaške medije, naj bi paško mesnico obiskali tudi inšpektorji, ki takrat niso odkrili spornega mesa.