NA POČITNICAH
Pojedla piščanca in umrla
V hotelski restavraciji so ji postregli usodno jed. Okužba z bakterijo jo je pokončala v 36 urah.
Odpri galerijo
KRF – Družina 37-letne Natalie Rawnsey iz Harpendena v Veliki Britaniji je lani počitnikovala na Krfu. Na otok je z družino odpotovala 13. avgusta, teden pozneje pa je udarila usoda; zgolj 36 ur potem, ko je hotela v restavraciji pojesti slabo kuhanega piščanca, je zaradi zastrupitve umrla. Mediji so se o tem razpisali ob bližajoči se obletnici njene smrti.
Natalie je bila zdrava triatlonka. Njen mož Stewart je povedal, da je nesrečnica na bolniški postelji krvavela iz vseh odprtin. »V hotelu sta bili dve restavraciji ali tri, vsi štirje smo jedli skupaj. S sinovoma smo vzeli testenine, kruh in klobase, Natalie pa je jedla povsem drugo večerjo, piščanca, solato in zelenjavo. Ko je prišla k mizi s piščancem in ga je začela jesti, se je iz njega pocedila kri in rekel sem, da je videti krvav. Šla ga je zamenjat za drug kos in ga pojedla. Je pa pogoltnila nekaj grižljajev prvega,« je povedal vdovec.
Zvečer se je pritoževala zaradi slabega počutja, okoli tretje ure zjutraj se je prebudila in bruhala. »Zdravnik je prišel okoli sedmih zjutraj. Diagnoza je bila gastroenteritis, takrat je tudi rekel, naj gremo stran, da se ne bi še mi okužili. Otroka sem peljal na zajtrk in na kopanje. Okoli enajste ure sem se vrnil in jo šel pogledat, a je bilo z njo še vedno zelo hudo.« Okoli ene ure je prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v bolnišnico.« Zvečer je dobil klic, prepričan je bil, da jo bo lahko odpeljal domov, a žena je ležala na postelji obkrožena z osmimi zdravniki. »Pri zavesti je bila, vesela, da me vidi, a prestrašena in zaskrbljena. Bolele so jo noge, po telesu je imela rdeče madeže.« Okoli ene ure naslednji dan je umrla, najverjetneje je bila usodna okužba z bakterijo E. coli. Stewartov opis napredovanja bolezni podpira to teorijo, pri tovrstni okužbi namreč zdravniki ne morejo več pomagati. Strokovnjak za okužbe dr. Sebastien Lucas je pojasnil, da je bil odziv njenega telesa posledica slabih genov.
Natalie je bila zdrava triatlonka. Njen mož Stewart je povedal, da je nesrečnica na bolniški postelji krvavela iz vseh odprtin. »V hotelu sta bili dve restavraciji ali tri, vsi štirje smo jedli skupaj. S sinovoma smo vzeli testenine, kruh in klobase, Natalie pa je jedla povsem drugo večerjo, piščanca, solato in zelenjavo. Ko je prišla k mizi s piščancem in ga je začela jesti, se je iz njega pocedila kri in rekel sem, da je videti krvav. Šla ga je zamenjat za drug kos in ga pojedla. Je pa pogoltnila nekaj grižljajev prvega,« je povedal vdovec.
Zvečer se je pritoževala zaradi slabega počutja, okoli tretje ure zjutraj se je prebudila in bruhala. »Zdravnik je prišel okoli sedmih zjutraj. Diagnoza je bila gastroenteritis, takrat je tudi rekel, naj gremo stran, da se ne bi še mi okužili. Otroka sem peljal na zajtrk in na kopanje. Okoli enajste ure sem se vrnil in jo šel pogledat, a je bilo z njo še vedno zelo hudo.« Okoli ene ure je prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v bolnišnico.« Zvečer je dobil klic, prepričan je bil, da jo bo lahko odpeljal domov, a žena je ležala na postelji obkrožena z osmimi zdravniki. »Pri zavesti je bila, vesela, da me vidi, a prestrašena in zaskrbljena. Bolele so jo noge, po telesu je imela rdeče madeže.« Okoli ene ure naslednji dan je umrla, najverjetneje je bila usodna okužba z bakterijo E. coli. Stewartov opis napredovanja bolezni podpira to teorijo, pri tovrstni okužbi namreč zdravniki ne morejo več pomagati. Strokovnjak za okužbe dr. Sebastien Lucas je pojasnil, da je bil odziv njenega telesa posledica slabih genov.