VREMENSKE RAZMERE

Zvečer možnost ploh in neviht

Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh in neviht, ponoči se bo zjasnilo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po sončnih in vročih dnevih je ponekod za danes bila napovedana nevihta. S spletnih strani Agencije RS za okolje (Arso) smo lahko videli, da je bilo nad Slovenijo kar nekaj nevihtnih celic, ki prinašajo veliko verjetnost toče.

Najvišje dnevne temperature so bile od 27 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija.

Zvečer bo sprva še nastalo nekaj ploh in neviht, ponoči pa se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Kakšni so obeti?

V torek bo precej jasno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo sončno. V sredo bo popoldne kakšna nevihta možna predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije, v četrtek pa tudi drugod.

***

Vremenska slika: Nad severovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega do srednje Evrope. Nad naše kraje je od jugozahoda začel v višinah dotekati nekoliko bolj vlažen zrak, zato je ozračje postalo nekoliko bolj nestabilno.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije