OPOZORILO ZA ZAHOD DRŽAVE

Arso izdal oranžno opozorilo: v več delih Slovenije nevihte, marsikje grozi toča

Burno vremensko dogajanje ne bo trajalo dolgo. Arso namreč napoveduje, da se bo v drugi polovici noči ozračje umirilo.
Fotografija: Arso je za zahodni del države izdal oranžno opozorilo. Simbolična slika FOTO: Thaksin Saeaeung/Getty Images
Odpri galerijo
Arso je za zahodni del države izdal oranžno opozorilo. Simbolična slika FOTO: Thaksin Saeaeung/Getty Images

Arso za danes napoveduje precej burno dogajanje na našem nebu. Že popoldne je na družbenem omrežju X opozoril, da v Italiji nastajajo močnejše nevihte in z zahodnim vetrom potujejo proti naši državi. Ponoči je obsežna nevihtna linija potovala proti vzhodu države. Po državi so možni močnejši nalivi.

Arso je čez dan prižgal tudi alarme za točo. Opozoril je, da obstaja velika verjetnost, da bo toča nastala na Bovškem, Gorenjskem, Goriškem, Koroškem, Notranjskem, Zgornjesavinjski ter v Ljubljani in okolici. Poročal je tudi o tem, da so v osrednji Sloveniji zabeležili več kot 700 razelektritev.

Burno vremensko dogajanje ne bo trajalo dolgo. V drugi polovici noči se bo namreč ozračje umirilo. Za jutri Arso pravi, da nas čaka pretežno jasno vreme. Nastane lahko kakšna ploha in nevihta.

Vrh vročinskega vala sredi tedna

V prihodnjih dneh bo pri nas zelo vroče. Po napovedi se bo vročina iz dneva v dan stopnjevala, v sredini prihodnjega tedna pa bo predvidoma dosegla vrhunec z najvišjimi dnevnimi temperaturami okrog 35 stopinj Celzija. Jutri in v petek bo v večjem delu Slovenije najvišja dnevna temperatura predvidoma še pod 30 stopinjami Celzija, nato pa jih bo presegla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije