VREMENSKE NEVŠEČNOSTI V MAJU

Arso prižiga najvišjo stopnjo alarma, na Koroškem že nalivi s točo

Meteorne vode spet zalivajo kleti.
Fotografija: FOTO: Tibu Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Tibu Getty Images

Vremenoslovci so opozarjali na nalive in točo in tudi tokrat pravilno napovedali. Iz Slovenj Gradca že poročajo o močnih nalivih. Toče je bilo ponekod toliko, da je pobelila zelenice. 

Prometnoinformacijski center poroča, da ponekod nevihte ovirajo promet. Zato opozarjajo voznike, da prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram na cesti. 

Nalivi so nanosili material na cesto proti Svetemu duhu na Ostrem Vrhu, ki je zaradi tega težko prevozna.

Pri Idriji in Grosuplju sta se razvili dve nekoliko močnejši nevihti, kjer je možna toča. Nevihta je prav tako vidna preko spletnih kamer državne agencije.

Močno je deževalo tudi na območju Občine Hoče-Slivnica, kjer so gasilci PGD Hotinja vas in Hoče iz objekta črpali meteorno vodo in zavarovali ter začasno sanirali plaz. Posredovati so morali tudi že gasilci PGD Fram, ki so črpali vodo in s tehničnimi posegi preusmerjali meteorno vodo od objektov.

Popoldne se je povsod pooblačilo. Pojavljati so se začele krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Na Primorskem je zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Trenutno največja nevarnost toče preti gorenjski, savinjski ter zgornjesavski regiji. 

Takšna je bila vremenska situacija okoli 13. ure, kar se tiče toče. FOTO: Arso
Takšna je bila vremenska situacija okoli 13. ure, kar se tiče toče. FOTO: Arso

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Obeti

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Kako je z vremenom pri vas? Kontaktirajte nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije