VREMENSKA NAPOVED

Alarmi za točo, del države ogrožajo požari

Popoldne in zvečer lahko predvsem v bližini morja nastanejo močnejše nevihte, ki jih bo spremljal okrepljen veter in krajevni nalivi.
Fotografija: Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja, fotografija je simbolična. FOTO: Ivo Ravlic Cropix
Odpri galerijo
Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja, fotografija je simbolična. FOTO: Ivo Ravlic Cropix

Zvečer bodo padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije in do jutra povečini ponehale. Tudi burja na Primorskem bo ponehala. Proti jutru se bo prehodno delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo spremenljivo oblačno z občasno povečano oblačnostjo, nastajale bodo posamezne plohe in kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

Zahodno Evropo je preplavil vlažen atlantski zrak, nad vzhodno Evropo in nad Skandinavijo pa se zadržuje zelo topel in suh zrak. Na območju srednje Evrope in severnega Sredozemlja je nastalo plitvo ciklonsko območje. Vremenska motnja bo od zahoda vse bolj vplivala na vreme pri nas.

Opozorilo

Popoldne in zvečer lahko predvsem v bližini morja nastanejo močnejše nevihte, ki jih bo spremljal okrepljen veter in krajevni nalivi. Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja. 

Kako kaže?

V soboto se bo razjasnilo. Zjutraj bo po nižinah marsikje megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bo na vzhodu sprva še dokaj sončno, drugod pa bo oblačnost naraščala. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati padavine z nevihtami, ki se bodo zvečer pričele širiti proti vzhodu.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačnost od zahoda naraščala. Sredi dneva se bodo na območju severnega Jadrana in v sosednjih pokrajinah Italije že pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti vzhodu. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo. Jutri bo dopoldne še večinoma pretežno oblačno, popoldne pa bo že deloma sončno. Še bodo možne posamezne plohe in kakšna nevihta.

Fotografija je simbolična. FOTO: Astrid860 Getty Images
Fotografija je simbolična. FOTO: Astrid860 Getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije