NI ŠE KONEC VROČINE

Avgustovski vročinski val bo trajal dlje, kot je sprva kazalo

Arso napoveduje, da bo v prihodnjih dneh najbolj vroče na Primorskem. Za dobršen del Slovenije je izdal oranžno opozorilo zaradi visoke temperature.
Fotografija: Pripekalo bo tudi v prihodnjih nekaj dneh. FOTO: Xurzon Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Pripekalo bo tudi v prihodnjih nekaj dneh. FOTO: Xurzon Getty Images/istockphoto

Vstopili smo v še en vročinski val. Tudi ta bo precej dolg. Sprva je kazalo, da bi se lahko zaključil v sredini tega tedna, a se še ne bo. Nova Arsova napoved kaže, da bo vročina pri nas vztrajala še vsaj do prihodnje sobote.

Arso napoveduje, da bo v prihodnjih dneh najbolj vroče na Primorskem. Najvišja dnevna temperatura bo tam predvidoma kar od 34 do 38 stopinj Celzija. Za drugje po Sloveniji se pričakuje, da bo večinoma nekje med 31 in 35 stopinj Celzija. Šele predvidoma v nedeljo bo naše kraje prešla hladna fronta. 

Najnižje jutranje temperature bodo v naslednjih dneh predvidoma precej visoke, tako da tudi jutranje zračenje domov ne bo najbolj idealno. Že jutri bodo marsikje okrog 20 stopinj Celzija, v ponedeljek celo okrog 22 stopinj Celzija, v torek pa okrog 21 stopinj Celzija.

Izdano oranžno opozorilo

Arso je za prihodnje dni za dobršen del Slovenije izdal oranžno opozorilo zaradi visoke temperature. Za jutri ga je izdal za osrednji in jugovzhodni del države, za ponedeljek, torek in sredo pa za celotno južno polovico države.

Kakšnih padavin za prihodnjih nekaj dni ne napoveduje. Za jutri, ponedeljek, torek in sredo pravi, da bo pretežno jasno. Nato bo verjetnost za padavine večja. Od četrtka dalje bo (še posebej v hribovitem delu države) več možnosti za popoldanske plohe in nevihte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije