VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

Čakajo nas peklenske temperature, poletja še zdaleč ni konec

. Popoldne bo v hribovitem svetu lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes pretežno jasno, sončno in vroče. Popoldne bo v hribovitem svetu lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na Primorskem do 35 °C.

Dodatnih vremenskih opozoril zaenkrat ni.

Jutri se nam po napovedi agencije obeta pretežno jasno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje od 28 do 32, na Primorskem do 35 °C. V nedeljo in ponedeljek bo še naprej sončno in vroče.

Vroče bo. FOTO: Arso
Vroče bo. FOTO: Arso

Tudi v sosednjih pokrajinah bo sončno in vroče. Če se odpravljate v gore, pa bodite previdnejši, v Alpah bo namreč popoldne nastalo nekaj ploh in neviht. 

Velika požarna ogroženost

Uprava RS za zaščito in reševanje je od sobote razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na Primorskem poroča STA. V naravnem okolju bo prepovedano izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. Požarna ogroženost naravnega okolja se bo v prihodnjem tednu predvidoma povečevala tudi v večjem delu preostale države, so sporočili z uprave.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava razglasila na območju občin Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti na območju navedenih občin bo v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor. Predvidoma se bo požarna ogroženost naravnega okolja v prihodnjem tednu večinoma povečevala tudi v večjem delu preostalih območij države, so še opozorili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije