MUHASTO

Silovit veter odkrival strehe, Obalo čaka pestra noč

Za jugovzhod države prižgan rdeč alarm.
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: PGD Kostrevnica
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: PGD Kostrevnica

LJUBLJANA – V zgodnjem petkovem popoldnevu je obstaja velika nevarnost toče za več delov Slovenije, zato so na Agencij za okolje (Arso) prižgali več rdečih opozoril.

O toči so poročali iz Posavja:

 
Preberite še:

Prihaja vremenski preobrat, a tudi nove težave



Nevihtni oblaki nad delom Slovenije. FOTO: Arso
Nevihtni oblaki nad delom Slovenije. FOTO: Arso
Za nekatere dele Slovenije je Arso zaradi napovedanih nevih in neurij s točo in sunki vetra prižgal rumeno opozorilo, za jugovzhodno Slovenijo pa celo rdeče. Arso je sicer napovedal neurja s točo, predvsem za vzhodno polovico države.
Prižgano rdeče, najvišje opozorilo zaradi neviht. FOTO: Arso
Prižgano rdeče, najvišje opozorilo zaradi neviht. FOTO: Arso


Popoldne so nevihte zajele dele Štajerske. Hudo je bilo tudi v občini Sevnica, kjer je na regionalno cesto Zavratec-Rovišče okoli 15.30 ure padlo drevo, ki je onemogočalo promet. Posredovali so gasilci PGD Studenec, ki so drevo razžagali in odstranili. Ob 15.48 je pri naselju Ponikve pri Studencu  na občinsko cesto padlo več dreves, ob 16.09 pa je na glavno cesto Log-Arto padla večja veja in ovirala promet. V naselju  je po 16. uri poplavilo regionalno cesto, v naselju Arto pa je med hudim neurjem meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, poroča uprava za zaščito in reševanje.



V občini Metlika je veter odkril ostrešja stanovanjskih hiš in podiral drevesa. Gasilci PGD Metlika in Križevska vas so odstranili podrta drevesa in prekrili ostrešja štirih stanovanjskih hiš. Zvečer so padavine zajele sever in zahod države. Proti Obali se je začela pomikati nevihtna fronta iznad Tržaškega zaliva. Tam so možni močni sunki nevihtnega piša, napovedujejo na Neurje.si.

Kako je pri vas? Sporočite nam, če vas bo zajelo neurje. Dodajte fotografijo ali video.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije