MARIBOR

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike na novi lokaciji

Delovni čas ambulante ostaja enak kot doslej.
Fotografija: Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor, kjer je ambulanta delovala doslej. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Zdravstveni dom Adolfa Drolca Maribor, kjer je ambulanta delovala doslej. FOTO: Tadej Regent/Delo

Dežurna ambulanta za otroke in mladostnike, ki je do sedaj delovala v pritličju osrednje enote Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor na Vošnjakovi 2, bo od ponedeljka na novi lokaciji v Zdravstveni postaji Magdalena na Jezdarski ulici. Delovni čas ambulante ostaja enak kot doslej, so sporočili iz zdravstvenega doma.

Delovni čas ambulante bo torej še naprej od ponedeljka do petka od 20. do 23. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 8. do 23. ure. Tudi telefonska številka ostaja nespremenjena, in sicer 02 228 64 29.

Odslej v novozgrajeni zdravstveni postaji

Dežurna ambulanta bo v pritličju novozgrajene Zdravstvene postaje Magdalena in bo imela poseben vhod. »Otroke in mladostnike do 19 let bodo v njej obravnavali po stopnji nujnosti, in ne po uri prihoda,« so izpostavili v zdravstvenem domu.

Zdravstveno postajo Magdalena, ki so jo zgradili na mestu dotrajanih ambulant v Jezdarski ulici na Taboru, so odprli junija in jo postopno polnijo z vsebino.

V novogradnji s 3400 kvadratnimi metri površin bo v končni fazi osem ambulant družinske medicine, dve pediatrični in ena ginekološka ambulanta, dežurni center za otroke in mladostnike, nekaj specialističnih ambulant, dva laboratorija in lekarna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije