MUČENJE KUŽKA

Dogodek je močno razburil slovensko javnost: v smeti vrgla živega kužka. Imamo odgovor policije

Obveščena je bila pristojna veterinarska inšpekcija.
Fotografija: Kuža je danes v dobrem stanju FOTO: Simon Mihorič
Odpri galerijo
Kuža je danes v dobrem stanju FOTO: Simon Mihorič

O novem primeru mučenja živali, ki se je zgodil na območju Kranja in ki je močno razburil slovensko javnost, smo že pisali. Na posnetku se vidi, kako ženska (ime je znano uredništvu), bila naj bi iz Kranja, v smeti odvrže živega kužka. K sreči so ga po dveh dneh rešili in je zdaj na varnem. 

Ko je posnetek videl Simon Mihorič iz Društva srce za bulle, ni mogel verjeti, da se to dogaja na slovenskih tleh, pa čeprav je bil priča že marsičemu. »Za takšna dejanja ni opravičila. Spravljajo se name in pravijo, da ima ženska diagnozo, a me to ne zanima. Za takšna dejanja diagnoza ni opravičilo.«

Nadaljujejo zbiranje obvestil

Vprašanje, ali so bili morda seznanjeni z dogodkom, smo naslovili na policijo. Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj, nam je odgovoril:

»Gorenjski policisti na podlagi včerajšnje zaznane objave v medijih za dejanje, ki se je zgodilo na območju občine Jesenice, vodijo predkazenski postopek zoper znano osumljenko v zvezi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali, po 341. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in razjasnjevanje vseh okoliščin dogodka, zato vam več podatkov ne moremo posredovati. Obveščena je bila pristojna veterinarska inšpekcija. O vseh ugotovitvah bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.«

Preberite še:

image_alt
Novo mučenje živali pretresa Slovenijo: kuža je poginil, Jurasova zgrožena (FOTO)

image_alt
Brutalni primer mučenja v Žalcu: polili so ga z bencinom, mu zlomili čeljust in populili kremplje (FOTO)

image_alt
Ne boste verjeli, kaj je počela s psom (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije