VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

FOTO: Mnogi ponoči niso spali: voda vdirala, drevesa padala, objekte odkrivalo

Gasilci so imeli ponoči polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Vreme nam jo je včeraj spet zagodlo. Po državi so se pojavljale krajevne nevihte, nekatere tudi s točo

Ob 19.46 je na območju občine Ormož močan veter odkril streho stanovanjske hiše, v naselju Šardinje pa podrl drevo na cesto. 

V naselju Mihovica (občina Šentjernej) je večje drevo ogrožalo stanovanjski objekt in drvarnico. Gasilci PGD Šentjernej so drevo podrli in odstranili.

Na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah so gasilci PGD Vitomarci odstranjevali posledice po neurju. V Vitomarcih so s cestišča odstranili in razžagali eno drevo ter počistili blato in kamenje s cestišč dveh cest v skupni dolžini 50 metrov, na cesti Drbetinci–Čagona v naselju Drbetinci pa s cestišča v dolžini 100 metrov.



Polno dela za gasilce

Ob 21.29 je v Grabah (občina Središče ob Dravi) na leseni podlagi za vlitje betona, ki je bila prekrita s folijo, zaradi močnega dežja začela zastajati voda, ki je pronicala v spodnjo etažo hiše. Gasilci PGD Obrež so s folije na površini 85 kvadratnih metrov ročno odstranili vodo.

Ob 23.12 je na Cesti na Polane v Sežani močan veter odtrgal svetlobni prezračevalni jašek na industrijskem objektu. Gasilci ZGRS Sežana so postavili kupolo nazaj in jo dodatno obtežili. 

Meteorna voda je zalivala

Ob 20.09 je v naselju Podgradje (občina Ljutomer) meteorna voda zalila prostore gasilskega doma. Gasilci PGD Podgradje so izčrpali vodo in očistili prostore nanosov mulja.

Ob 20.05 je meteorna voda ogrožala stanovanja v Dolgi vasi (občina Lendava). Gasilci PGD Dolga vas so izkopali jašek za meteorno vodo in odmašili več jaškov ter preprečili, da voda ni zalila stanovanjskih objektov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije