VEČERJA S ŠTIRIMI HODI
FOTO: Saj so ostali lačni?! To je Pahor ponudil na svečani večerji
Voditelji držav so izrazili predvsem željo po nizkokalorični hrani.
Odpri galerijo
Sinoči je predsednik države Borut Pahor gostil visoke goste v Kristalni dvorani predsedniške palače. Voditelje držav vrha pobude Tri morja je povabil na slavnostno svečano večerjo, na katero so se pripravljali dva meseca, nato pa so jo dva dni pripravljali.
Večerja je potekala za tesno zaprtimi vrati, šef kuhinje Brdo Gregor Rozman pa je v predsedniški palači v Ljubljani postregel 60 krožnikov. Kot je dejal medijem, so visokim gostom pripravili večerjo s štirihodnim menijem, ki je temeljil na slovenskih dobrotah. Kaj vse so gostje jedli, ostaja skrivnost, a je Rozman nekaj podobnosti le izdal. Za predjed so postregli žlikrofe, sladica pa je bila pripravljena iz prvih slovenskih jagod. Nekaterim jedem so dodali še eno slovensko noto – pehtran, ki ga ne poznajo po vsem svetu, a je zelo opevan.
Rozman je še povedal, da so gostje izrazili predvsem željo po nizkokalorični hrani, nekaj pa je bilo tudi zahtev po neglutenski. Ker so jedli predvsem nizkokalorično hrano, je morda kdo pomisli, da so po večerji ostali še lačni. A nič ne de, v Ljubljani je nekaj dobrih 'burekdžinic', ki delajo pozno v noč.
Večerja je potekala za tesno zaprtimi vrati, šef kuhinje Brdo Gregor Rozman pa je v predsedniški palači v Ljubljani postregel 60 krožnikov. Kot je dejal medijem, so visokim gostom pripravili večerjo s štirihodnim menijem, ki je temeljil na slovenskih dobrotah. Kaj vse so gostje jedli, ostaja skrivnost, a je Rozman nekaj podobnosti le izdal. Za predjed so postregli žlikrofe, sladica pa je bila pripravljena iz prvih slovenskih jagod. Nekaterim jedem so dodali še eno slovensko noto – pehtran, ki ga ne poznajo po vsem svetu, a je zelo opevan.
Rozman je še povedal, da so gostje izrazili predvsem željo po nizkokalorični hrani, nekaj pa je bilo tudi zahtev po neglutenski. Ker so jedli predvsem nizkokalorično hrano, je morda kdo pomisli, da so po večerji ostali še lačni. A nič ne de, v Ljubljani je nekaj dobrih 'burekdžinic', ki delajo pozno v noč.