NJEGOV KABINET

Golob si je omislil dve novi: ena je Petra, druga pa Metka

Novi pridobitvi v kabinetu predsednika vlade.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Leon Vidic/delo

Vlada je na današnji dopisni seji za državni sekretarki v kabinetu predsednika vlade imenovala Petro Aršič in Metko Paragi. Aršičeva bo tako s 1. julijem v kabinetu prevzela področje strateškega komuniciranja, Paragi pa bo zadolžena za področje javnega zdravstva in javnega zdravja.

image_alt
Poglejte, kdo je nova Golobova okrepitev

Aršičeva je strokovnjakinja na področju strateškega komuniciranja z dolgoletnimi izkušnjami v odnosih z javnostmi, političnih strategijah in kampanjah, medijskih odnosih ter organizaciji dogodkov. 10 let je bila zaposlena v uradu predsednika republike, med leti 2017 in 2022 pa je bila svetovalka tedanjega predsednika republike Boruta Pahorja, so po današnji dopisni seji sporočili iz kabineta predsednika vlade. Zadnje mesece pa je Aršičeva že delovala kot predstavnica za odnose z javnostmi v premierjevem kabinetu.

Paragijeva je medtem doktorica znanosti temeljnih medicinskih ved, ki je v sistemu javnega zdravstva delovala več kot 30 let, in sicer v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH). Posebej se je ukvarjala z nalezljivimi boleznimi in s tega področja 15 let vodila nacionalni javnozdravstveni laboratorij.

dr. Metka Paragi FOTO: Osebni Arhiv
dr. Metka Paragi FOTO: Osebni Arhiv

Prav tako je bila več kot 15 let nacionalna kontaktna točka za mikrobiologijo pri Evropskem centru za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC). Delovala je tudi na področju duševnega zdravja in prehrane, so njene izkušnje strnili v Golobovem kabinetu. Širši javnosti je sicer Paragi postala znana po tistem, ko je v času epidemije covida-19 opozarjala, da naj bi bili testi podjetja Majbert Pharm neprimerni za hitro testiranje na okužbe z novim koronavirusom.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije