ANKETA MEDIANE

Goloba lahko zelo boli glava, njegovi imajo še nižjo podporo, kot so jo imeli Janševi

Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je prebil prvak SD Matjaž Han, druga je predsednica republike Nataša Pirc Musar, tretji pa evropski poslanec Vladimir Prebilič.
Fotografija: Delo ministrske ekipe Roberta Goloba podpira dobra četrtina vprašanih, dobrih 58 odstotkov ji nasprotuje. To je nižja podpora, kot jo je ob izteku mandata zabeležila prejšnja vlada Janeza Janše.FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Delo ministrske ekipe Roberta Goloba podpira dobra četrtina vprašanih, dobrih 58 odstotkov ji nasprotuje. To je nižja podpora, kot jo je ob izteku mandata zabeležila prejšnja vlada Janeza Janše.FOTO: Voranc Vogel

Anketa največje medijske hiše je pokazala, da Roberta Goloba lahko boli glava. Podpora vladi je  namreč po anketi Mediane za POP TV najnižja doslej. Delo njegove ministrske ekipe podpira dobra četrtina vprašanih, dobrih 58 odstotkov ji nasprotuje. To je nižja podpora, kot jo je ob izteku mandata zabeležila prejšnja vlada Janeza Janše.

Med strankami prepričljivo vodi opozicijska SDS

 

Za SDS bi v tokratni anketi glasovalo 22,2 odstotka vprašanih, septembra 24,7 odstotka. Največjo vladno stranko Gibanje Svoboda bi izbralo 11,7 odstotka anketirancev, medtem ko bi jo septembra izbralo 15,2 odstotka vprašanih.

image_alt
Te številke bodo narisale nasmeh Golobu, a tudi Janši se lahko smeji

Podpora koalicijski SD je glede na anketo nekoliko višja, stranko bi namreč podprlo 6,6 odstotka vprašanih (septembra 5,5 odstotka). Sledita Levica s 4,9 odstotka (septembra 4,4 odstotka) in NSi, ki ostaja pri 4,5 odstotka podpore.

Za Vesno bi glasovalo 3,5 odstotka vprašanih (septembra 3,1 odstotka), Resni.ci je podpora narasla z 2,1 na 3,2 odstotka. SNS in Pirate bi volila po dva odstotka anketirancev, Našo prihodnost in Dobro državo pa odstotek. Za SLS bi glasovalo 0,8 odstotka, za Zelene in Našo deželo 0,5 odstotka, Konkretno pa ne bi izbral nihče. Katero drugo stranko bi volilo 2,7 odstotka.

Zvečal se je delež neopredeljenih

Da ne vedo, koga podpreti, je odgovorilo 21,4 odstotka anketiranih (septembra 19 odstotkov). Nobene stranke pa ne bi volilo 10,4 odstotka vprašanih (septembra 6,6 odstotka), 0,9 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 1,4 odstotka vprašanih pa bi oddalo prazno glasovnico.

image_alt
Janša doživel največji padec, a tudi Golob si še ne more oddahniti

Vlado Roberta Goloba podpira 26,3 odstotka vprašanih. Delež tistih, ki vlade ne podpirajo, znaša 58,3 odstotka, odstotek neopredeljenih pa je padel na dobrih 15,4 odstotka. Delo DZ podpira 19,1 odstotka vprašanih, ne podpira ga 62,7 odstotka, ostali so neopredeljeni.

Han na vrhu, dobro se drži tudi Prebilič

Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je prebil prvak SD Matjaž Han, druga je predsednica republike Nataša Pirc Musar, tretji pa evropski poslanec Vladimir Prebilič.

Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je prebil prvak SD Matjaž Han FOTO: Leon Vidic/delo
Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je prebil prvak SD Matjaž Han FOTO: Leon Vidic/delo

Sledi poslanec in ustanovitelj Platforme sodelovanja Anže Logar, šesta predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Predsednik NSi Matej Tonin je 14., predsednik SDS Janez Janša je na 17., koordinatorka Levice Asta Vrečko na 18. mestu, na zadnjem 20. mestu je predsednik vlade in Svobode Robert Golob.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije