NA CESTI

Greste na morje? Pločevina je razgreta, kolone tudi do 21 kilometrov

Na cestah se obetajo kolone razgrete pločevine
Fotografija: FOTO: Asafaric Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Asafaric Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Na prvo avgustovsko soboto se po slovenskih cestah vijejo kolone, dolge so predvsem pred mejnimi prehodi. Na Gruškovju vozniki za izstop iz države čakajo dve uri, za vstop 2,5 ure, zato jim svetujejo prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Več kot eno uro je treba čakati za izstop na Sečovljah, po eno uro pa na Dragonji in Brezovici pri Gradinu.

Čaka se tudi po 50 minut

Med bolj obremenjenima mejnima prehodoma sta po podatkih prometnoinformacijskega centra še Jelšane in Starod, kjer se za izstop iz države čaka po 45 minut, za vstop pa pol ure. V Metliki za izstop iz države ni čakalne dobe, za vstop pa vozniki čakajo 50 minut. Po 30 minut vozniki za izstop iz države čakajo na mejnih prehodih Kastelec, Slovenska vas in Sočerga, na Obrežju pa je čakalna doba za izstop 20 minut.

Voznikom za prehod meje namesto mejnega prehoda Gruškovje, kjer so čakalne dobe najdaljše, v prometnoinformacijskem centru svetujejo mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Kolona proti mejnemu prehodu se vije vse od konca podravske avtoceste.

Na gorenjski cesti proti Avstriji je kolona vozil pred predorom Karavanke, ki ga občasno zapirajo, dolga tri kilometre. Na avstrijski strani pa je kolona dolga osem kilometrov.

Gneče in zastoji na posameznih odsekih

Gneča in zastoji so na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani, na ljubljanski obvoznici v razcepu Kozarje od Kosez proti Brezovici, na cesti Lesce–Bled, od Podgrada do mejnega prehoda Starod in od Ilirske Bistrice proti Jelšanam ter na cestah Izola–Belvedere, Seča–Sečovlje in Koper–Šmarje–Dragonja.

Zaradi prometne nesreče je na pomurski avtocesti zaprt vozni pas med Lenartom in Lormanjem proti Murski Soboti, kjer nastajajo zastoji. Prav tako zaradi prometne nesreče nastajajo zastoji na primorski avtocesti pred Vrhniko proti Ljubljani.
 

Kaj pa Hrvaška?

Hrvaški HAK poroča, da se kolone na poti proti morju ustvarjajo že od zgodnjega jutra. Promet je povečan v smeri morja, pa tudi v notranjosti, zlasti na avtocestah A1 Zagreb–Split–Ploče, A2 Zagreb–Macelj, A3 Bregana–Lipovac, A4 Goričan–Zagreb, A6 Reka–Zagreb, A7 Rupa–Diračje, na istrskem ipsilonu, jadranski magistrali, zagrebški in reški obvoznici, mostu na Krk, trajektnih lukah ter na večini mejnih prehodih. Pred predorom sv. Rok je bila kolona že okrog 8. ure dolga 21 kilometrov.


Ste tudi vi obtičali v koloni? Sporočite nam.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije