INCIDENT

Župana v Žužemberku skušal ubiti z nevarno vožnjo, incident tudi v Ivančni Gorici. Imamo prve informacije policije

Zaradi dogajanja so v občini Žužemberk pretreseni ter sporočajo, da imajo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi.
Fotografija: Jože Papež, župan Občine Žužemberk FOTO: Bojan Rajšek
Odpri galerijo
Jože Papež, župan Občine Žužemberk FOTO: Bojan Rajšek

Iz občine Žužemberk so sporočili, da se je zgodil hud incident. Policija je obravnavala dogodek, v katerem je občan D. P. z nevarno vožnjo ogrožal varnost župana Jožeta Papeža.

V občini Žužemberk pretreseni, incident tudi na območju občine Ivančna Gorica

Občan D. P. sicer že dlje na župana in zaposlene v občinski upravi naslavlja pisma z neprimerno, žaljivo in tudi grozilno vsebino ter to razširja tudi po družbenih omrežjih, so navedli. Prav tako so na občini obveščeni, da se je podoben incident zgodil na območju občine Ivančna Gorica, kjer je taisti občan z nevarno vožnjo telesno poškodoval podjetnika.

Zaradi dogajanja so v občini Žužemberk pretreseni ter sporočajo, da imajo ničelno toleranco do kakršne koli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi. FOTO: Bojan Rajšek
Zaradi dogajanja so v občini Žužemberk pretreseni ter sporočajo, da imajo ničelno toleranco do kakršne koli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi. FOTO: Bojan Rajšek

Zaradi dogajanja so v občini Žužemberk pretreseni ter sporočajo, da imamo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja, zaradi česar so bili o incidentu nemudoma obveščeni vsi pristojni organi. 

»Žalosti nas, da je do tega prišlo v naši sicer gostoljubni in odprti skupnosti, predvsem nas pa skrbi, kako hitro se lahko razširjanje neprimerne in nedovoljene vsebine po družbenih omrežjih sprevrže v fizično agresijo. Naj bo ta današnji primer opomin vsem, da je treba povsod gojiti spoštljiv dialog med ljudmi, tudi če se s kom ne strinjamo ali če kakšnih dejanj ne odobravamo. Nasilje preprosto ni nikdar opravičljivo dejanje,« so še sporočili.

PU Novo mesto: Po prvih informacijah sta dogodka povezana

Robert Perc iz PU Novo mesto nam je posredoval nekaj informacij o incidentu: »Danes zjutraj so policisti po predhodnih prijavah na številko policije 113 obravnavali dva dogodka z istim osumljencem. V Žužemberku so policisti iz Dolenjskih Toplic obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje (oškodovanec je funkcionar občine Žužemberk), v Krki, na območju policijske postaje Grosuplje, pa nekaj kasneje prijavo kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, ker naj bi 69-letnik z vozilom poškodoval delavca na gradbišču. Po prvih zbranih informacijah sta dogodka povezana. Policijska preiskava je v teku, zato več podrobnosti javnosti ne moremo posredovati.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije