NAD ZELENICO

Nesreča v naših gorah: odlomila se je velika skala in poškodovala več policistov (FOTO)

V nesreči sta bila poškodovana dva policista in policistka Gorske policijske enote.
Fotografija: Zgodilo se je med usposabljanjem policistov. Simbolična slika FOTO: Cylonphoto Getty Images
Odpri galerijo
Zgodilo se je med usposabljanjem policistov. Simbolična slika FOTO: Cylonphoto Getty Images

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da se je danes malo pred 13. uro na poti, ki poteka po mejni črti med Slovenijo in Avstrijo, nad Zelenico zgodila nesreča. V njej sta bila poškodovana dva policista in policistka Gorske policijske enote. 

Ob zaključku enega izmed vzponov, kjer pot poteka skozi skalno grapo, se je odlomila večja skala (velikosti približno 80x70x40 cm), zaradi katere je prišlo do poškodb policistov in policistke. Vse skupaj se je zgodilo med načrtovano vajo prečkanja grebena.

Kraj nesreče FOTO: Policija
Kraj nesreče FOTO: Policija

»Skala je zadela policistko, ki je bila takrat približno 10 metrov nižje v grapi in policista, ki je bil pod njo. Oba sta bila poškodovana in so ju s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Tretji policist, ki je bil takrat na vstopu v grapo, se je pravočasno umaknil, vendar ga je kamen zadel v predel obraza. Policist je lažje poškodovan. V bližini sta bila še druga dva policista, ki sta se uspela pravočasno umakniti in sta ostala nepoškodovana,« so sporočili iz policijske uprave. 

Vključene avstrijske in slovenska ekipa

Kot pravijo, so bile za reševanje vključene avstrijske in slovenska helikopterska ekipa, saj je bil teren zahteven, potreba pa je bila po nujni pomoči.

»Dva poškodovana policista sta do Zelenice prepeljala avstrijska reševalna helikopterja, tretjega pa helikopter slovenske policije. Po zdravniški oskrbi bodo vsi odšli v domačo oskrbo,« so še zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije