PROMETNE INFORMACIJE

Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti: voznika odpeljali s helikopterjem v UKC Ljubljana (FOTO)

Avtocesta je bila zaprta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru.
Fotografija: FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
FOTO: Promet.si

»Štajerska avtocesta je zaradi hujše prometne nesreče zaprta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru. Proti Ljubljani je popolna zapora zaradi reševanja oziroma pristanka helikopterja,« so okoli 14. ure sporočili s prometno-informacijskega centra.

Ob 14.40 je bila štajerska avtocesta ponovno odprta, a je nastal daljši 7-kilometrski zastoj.

Kaj se je zgodilo?

Na štajerski avtocesti pri Slovenski Bistrici je danes nekaj po 13. uri prišlo do prometne nesreče. V tovorno vozilo je na pasu za vključevanje v smeri Maribora trčil osebni avtomobil. Voznik tovornega vozila je bil pri tem huje poškodovan, njegovo življenje je še vedno ogroženo, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Nesreča se je zgodila na pospeševalnem pasu za vključitev na avtocesto pri uvozu/izvozu Slovenska Bistrica.

»Voznik tovornega vozila je bil za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil,« so zapisali v sporočilu za javnost. Kot so naknadno sporočili s policije, je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v voznika ustavljenega tovornega vozila.

Huje poškodovanega voznika tovornega vozila so s kraja nesreče odpeljali s helikopterjem in ekipo nujne medicinske pomoči v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Tja so odpeljali tudi voznika in sopotnico osebnega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila je bil prav tako huje poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti, medtem ko stopnja poškodbe njegove sopotnice še ni točno znana, so dodali.

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta nekaj časa v celoti zaprta, nastal je daljši zastoj. Kot so sporočili s policije, so promet na avtocesti tudi v smeri Maribora ob 17.40 sprostili v celoti po obeh prometnih pasovih, odprli so tudi uvoz na avtocesto Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije